Primul portal agricol din Moldova

Interviu

21/12/2021
Eugeniu Țurcan, expert în legumicultură: ”Tot mai mulți agricultori sunt motivați să producă legume ecologice”
În perioada iulie – decembrie, pe teritoriul Republicii Moldova, agricultorii au participat la o serie de evenimente informative, care au scopul de a susține și a stimula fermierii să-și dezvolte afacerile. Seminare, consultații individuale, vizite de studiu, schimb de experiență și comunicarea directă cu cei mai buni specialiști din țară din domeniul horticol și zootehnic, au fost posibile datorită programului de extensiune
16/12/2021
Olga Bogaiciuc:”Mierea produsă de mine a ajuns într-un laborator din New York”
Timp de 12 ani a vindecat oamenii cu blândețe și dedicație, fiind asistentă medicală în spitalul din Telenești. La un moment dat, din motive de sănătate a fost obligată să renunțe la profesie și, pentru că adoră mierea, s-a apucat de albinărit.
14/12/2021
La 17 ani şi-a lansat propria afacere în viticultură
Are 23 de ani și este proprietarul unei plantații de viță de vie de 6 ha. Și-a găsit vocația până a ajunge la majorat. Adoră să facă agricultură și nu crede că s-ar vedea în alt domeniu. În adolescență se apucase de muzică, dar așa cum i s-a părut că munca peste hotare îi poate asigura mai rapid existența, a abandonat studiile și a plecat la părinți, departe de patrie.
06/12/2021
Adrian Frunze, legumicultorul de la Orhei: ”Dacă nu ai informații, pierzi bani!”
Face agricultură din 2009 și chiar dacă nu are studii în domeniu, calitățile de legumicultor îi curge prin vene. În cei 12 ani de experiență a învățat să calculeze, să dozeze și să ia decizii înțelepte pentru a-și dezvolta afacerea. A început modest, cu tomate și castraveți cultivate în sere, iar în timp a înțeles că diversitatea de produse aduce clienți mai mulți, venituri mai mari, dar și mai multă responsabilitate.
01/11/2021
Pomicultoarea Victoria Dercaci: „Tinerii trebuie să rămână în ţară, să se dezvolte acasă”
Aleargă între două locuri de muncă - dimineață este la Comisia Finanțe și Buget din cadrul Consiliul Local din Sângera, iar spre seară este contabila afacerii de familie. Este un vulcan de energie, care e în căutare de informații, direcții și activități noi. Îi plac provocările, așa că ideea soțului de a lansa o afacere în agricultură, a fost acceptată imediat.
DINAMICA PREȚURI