Primul portal agricol din Moldova

Interviu

23/02/2022
Cum pot producătorii agricoli să obțină certificatul fitosanitar?
Dorința multor producători agricoli este să reușească să cultive produse agricole de înaltă calitate, care să corespundă inclusiv cerințelor de calitate pentru export. Pentru a garanta că un produs agricol exportat de Republica Moldova îndeplinește exigențele fitosanitare impuse de țara de destinație este nevoie de un document oficial numit certificat fitosanitar.
16/02/2022
O tânără din Călărași produce salată într-o seră hidroponică modernă
Chiar dacă și-a dorit mereu să crească flori, pandemia a demonstrat că nu va fi o afacere rentabilă. Iată de ce tânăra a decis să planteze salată – un produs care se bucură de cerere pe întreaga perioadă a anului. Recent, antreprenoarea a reușit să construiască o seră hidroponică pentru plantarea salatei.
08/02/2022
GRANTURI PENTRU FEMEILE ANTREPRENOARE: cum, când și cine poate obține finanțarea, răspunde expertul FARM
La începutul lunii noiembrie 2021 UCIP-IFAD a anunțat despre deschiderea unui proiect de finanțarea a femeilor antreprenoare din mediul rural. Conceptul prevede susținerea ideilor de dezvoltare a afacerilor agricole sau conexe agriculturii, gestionate de femei.
01/02/2022
Mihai Gorbatovschi, tânărul fermier de la Orhei: ”Vreau să lucrez acasă, să mă dezvolt aici!”
Ar fi putut alege străinătate, cum o fac și mulți alți tineri. A și încercat această experiență, dar zice că nu i se potrivește. Vrea să se dezvolte acasă, să fie liber, să-și gestioneze timpul așa cum simte și crede că e corect. De când se ține minte face agricultură, dar în paralel, a decis să obțină și studii în domeniul juridic. 
21/12/2021
Eugeniu Țurcan, expert în legumicultură: ”Tot mai mulți agricultori sunt motivați să producă legume ecologice”
În perioada iulie – decembrie, pe teritoriul Republicii Moldova, agricultorii au participat la o serie de evenimente informative, care au scopul de a susține și a stimula fermierii să-și dezvolte afacerile. Seminare, consultații individuale, vizite de studiu, schimb de experiență și comunicarea directă cu cei mai buni specialiști din țară din domeniul horticol și zootehnic, au fost posibile datorită programului de extensiune
DINAMICA PREȚURI