Primul portal agricol din Moldova
Buletine informative

Infocenter

16/10/2023
Expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER, 19-22 octombrie 2023
Săptămâna agroindustrială de la „Moldexpo” la ediția curentă își reiterează rolul de instrument eficient pentru dezvoltarea afacerilor, renovarea parcului de maşini agricole, consolidarea gospodăriilor de fermieri. Misiunea evenimentului expozițional agrar este de a pune la dispoziția mediului de afaceri o platformă unică de comunicare, capabilă să contribuie la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile de activitate, mereu în transformare. Şi, nu în ultimul rând, expoziţiile servesc drept bază excelentă pentru punerea în aplicare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023 – 2030.
16/05/2023
Conferință Internațională ”HortiTech” — 25 mai 2023, Chișinău, Moldova
”HortiTech: cele mai noi tehnologii digitale pentru businessul cu fructe și legume — oportunități pentru Moldova” este conferința internațională care va avea loc la data de 25 mai, 2023 în Chișinău. Evenimentul este unul dedicat tuturor celor interesați de procesul de digitalizare a agriculturii.
                                                      LINK ÎNREGISTRARE
13/04/2023
​ Eficiența utilizării energiei regenerabile la producerea strugurilor de masă, cireșelor și prunelor, practica companiei "Fratii Vaipan" din Moldova
Energia regenerabilă în horticultură, numită și agrovoltaica, devine în ultima perioadă tot mai utilizată în Moldova în contextul crizei de energie electrică care s-a scumpit foarte mult în ultimul an. Energia solară și cea eoliana sunt considerate cele mai importante surse regenerabile de energie pentru asigurarea viitorului energetic.
12/12/2022
​Conferință online ”Ferme verticale: strategii de dezvoltare, modele de afaceri funcționale și riscuri”
​​Totul despre dezvoltarea businessului cu sere verticale le puteți afla la conferința online ”Ferme verticale: strategii de dezvoltare, modele de afaceri funcționale și riscuri” pe 14 decembrie, ora 10:00-12:00.

01/11/2022
Conferința Internațională ”Strugurii de masă ai Ucrainei 2022: experiența Moldovei”
Analiza pieței locale, regionale, dar și globale, tendințe de viitor, dar și mecanisme moderne de dezvoltare care să ajute producătorii de struguri de masă să se orienteze în condițiile crizei actuale, sunt câteva dintre principalele subiecte abordate în cadrul Conferinței Internaționale ”Strugurii de masă ai Ucrainei 2022: experiența Moldovei”.
DINAMICA PREȚURI