Primul portal agricol din Moldova

Events

28/12/2021
Top-10 evenimente ale sectorului producerii fructelor şi legumelor din Moldova în 2021!
La sfârşit de an, echipa EastFruit continuă să analizeze rezultatele din sectorul cultivării fructelor şi legumelor pentru 2021. În acest articol, sunt prezentate cele mai importante evenimente TOP-10 ale acestui an care au avut loc în sectorul fructelor și legumelor din Moldova.
27/12/2021
Înainte de sărbători, prețurile la mere se majorează
Începând cu prima jumătate a lunii decembrie, pe piața locală preţurile la aproape toate soiurile de mere au crescut în medie cu 0,5-1 leu/kg. Totodată, au crescut şi prețurile angro - atât cele minime, cât și cele maxime, iar la merele ieftine au crescut cel mai pronunțat la „Idared” și „Simirenco”
27/12/2021
Lucrări agricole recomandate să se efectueze în sezonul de iarnă
Iarna s-a instalat timid, cu zăpadă care s-a așternut într-un strat subțire, iar pe alocuri chiar mai mare. Există câteva lucrări agricole prioritare pentru această perioadă de iarnă, pe care agricultorii au grijă să le efectueze pentru a obține recolte bogate.
24/12/2021
Preţul strugurilor roșii pe piață este în creştere
În ajunul sărbătorilor de iarnă, prețul la strugurii roșii a crescut, fiind în mod tradițional mai solicitaţi în rândul consumatorilor locali decât strugurii albi, chiar și cei fără semințe.
23/12/2021
La sfârșit de an 2021, procesul de reducere a prețurilor la cartofi continuă
Săptămâna trecută, pentru prima dată în luna decembrie a acestui an, cartofii angro pe piaţa internă a Moldovei au scăzut cu circa 1 leu/kg – până la 3,5-4,5 lei/kg (0,19-0,25 USD/kg). Acesta reprezintă intervalul de prețuri de la jumătatea lunii noiembrie, când cartofii proaspăt recoltați erau furnizați periodic pe piaţa locală direct din câmp.
DINAMICA PREȚURI