Primul portal agricol din Moldova

Events

22/09/2021
În ţară se atestă un deficit al spaţiilor de depozitare al fructelor
Operatorii pieței de fructe și legume susțin că, de la mijlocul lunii septembrie 2021, cererea de instalații frigorifice pentru depozitarea fructelor a crescut rapid. Potrivit analiștilor EastFruit, există mai multe motive pentru aceasta.
22/09/2021
Din ce în ce mai mulți europeni cultivă mere cu pulpă colorată
Recoltarea merelor Kissabel® a început deja în Europa, fructe cu pulpă roz sau roșu intens și o coajă galbenă sau portocalie. În Marea Britanie, Franța și Elveția, merele acestui brand au început să fie recoltate în luna septembrie. În octombrie, producătorii din Italia și Germania se vor alătura campaniei de recoltare, ţară în care producția de mere cu pulpă roșie crește foarte rapid.
21/09/2021
Noul superaliment: fermierii ucraineni exportă mii de tone de soc
Pandemia de coronavirus a crescut cererea pentru soc pe piața internațională, datorită faptului că acest produs conține o cantitate mare de vitamina C. Agricultorii ucraineni au reacționat rapid la această tendință și au exportat mii de tone de pomuşoare anul trecut.
21/09/2021
Au fost anunțate prețurile prognozate pentru strugurii din soiul Moldova
Proprietarii podgoriilor din sudul Republicii Moldova susțin că au început să primească primele oferte de preţuri de la comercianți pentru strugurii de masă din soiul Moldova , şi anume între 8-12 lei/kg (0,45 USD- 0,68/kg). În același timp, după cum observă viticultorii, prețurile minime și maxime sunt oferite de diferiți cumpărători pentru produse de calitate similară. 
16/09/2021
Deşi preţul la mere ar putea scădea, agricultorii nu se grăbesc să le vândă
În luna curentă, fabricile de concentrat de mere din ţară folosesc doar aproximativ jumătate din capacitatea lor. Reprezentanții Asociației producătorilor de conserve de fructe și legume “Speranța Con” remarcă în acest sens că demararea lentă a campaniei de toamnă de recoltare și prelucrare a merelor în concentrat este o situație ce se repetă frecvent. 
DINAMICA PREȚURI