Primul portal agricol din Moldova

Stiri

24/12/2019
STUDIU: MOLDOVENII CHELTUIE CEL MAI MULT DIN VENITURI PENTRU PRODUSE ALIMENTARE
Republica Moldova este lider în Europa în ceea ce priveşte ponderea cheltuielilor pentru produsele alimentare. Astfel, 47,6% din veniturile unei familii medii moldoveneşti revin produselor alimentare.
23/12/2019
MINISTRUL ION PERJU: ”CONTINUAREA COOPERĂRII CU ONU PENTRU IMPLEMENTAREA POLITICILOR ÎN SECTORUL AGROALIMENTAR ȘI PROTECȚIEI MEDIULUI ESTE IMPERIOASĂ”
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, s-a întâlnit, pe 19 decembrie curent, cu Simon SPRINGETT, Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, și reprezentanții agențiilor ONU specializate în domeniile conexe priorităților de activitate ale ministerului.
04/11/2019
​NOILE CORPURI DE ILUMINAT CRESC PRODUCȚIA DE CASTRAVEȚI CU 30%, FĂRĂ A CREȘTE CONSUMUL DE ENERGIE
Folosind senzori localizați în seră, sistemul HortiSense monitorizează diferitele procese asociate cu lumina, prelucrează datele primite și ajută la utilizarea mai corectă a becurilor.
01/11/2019
PENTRU PRODUCĂTORII DE MERE DIN MOLDOVA ESTE MAI PROFITABIL SĂ CONSTRUIASCĂ ÎN COMUN INFRASTRUCTURA POST-RECOLTARE
Pe moment, producătorii naţionali de produse horticole preferă să construiască obiecte relativ mici ale infrastructurii post-recoltare, pe principiul „o fermă - un frigider”.
01/11/2019
PRECIPITAȚIILE ȘI RĂCIREA VOR ÎNGREUNA TERMINAREA RECOLTEI MERELOR ÎN MOLDOVA
Săptămâna aceasta în Republica Moldova se așteaptă precipitații moderate și o scădere accentuată a temperaturii atmosferice aproape  pentru tot teritoriul țării - până la -5C noaptea.
DINAMICA PREȚURI