Primul portal agricol din Moldova

Stiri

25/03/2021
Producătorii de cartofi din Moldova anticipează o dezindustrializare continuă a ramurii
Potrivit specialiștilor Asociației Cultivatorilor de Cartofi din Republica Moldova, pentru semănatul cartofilor în 2021, comercianții-importatori au importat în țară semințe de elită ale acestei culturi agricole cu aproximativ 30-35% mai puțin decât necesarul pentru semănat din anul precedent. Reprezentanții asociației consideră că acest fapt nu va implica neapărat o reducere a suprafeței sub cartofi în 2021, ci va afecta structura producției din ramură.
25/03/2021
Opinie: În Moldova, sezonul 2021 va fi dificil pentru vânzarea de pomușoare
Începând cu a doua săptămână a lunii martie, în comerțul cu amănuntul din Moldova a început comercializarea de căpșuni. Fructele importate (în majoritate grecești) au apărut simultan în lanțurile de supermarketuri și în magazinele mici, de cartier. Calitatea caracteristicile organoleptice ale căpșunilor sunt destul de bune.
26/02/2021
Cât de atractivă este piața internă a merelor pentru traderii moldoveni?
Această întrebare, s-ar părea, nu este una retorică sau chiar provocatoare, or realitatea este întotdeauna complexă și diversă. Contrapunând și analizând date și opinii, analiștii EastFruit au încercat să ofere un răspuns obiectiv.
29/01/2021
În Moldova, prețurile la cartofi și morcovi stagnează din cauza stocurilor mari
Conducătorii marilor gospodării specializate în cultivarea legumelor susțin că, la începutul ultimei decade a lunii ianuarie, au reușit să vândă doar aproximativ 20-30% din volumul total de cartofi și morcovi depozitați în toamna anului trecut. Cu asemenea solduri de stoc atât de mari, au spus ei, „nu am intrat în noul an de mulți ani”. Mai mult, potrivit celor observate de către operatorii de pe piața fructelor și legumelor, stocurile mari de produse s-au acumulat în depozitele comercianților-importatori.
29/01/2021
În Moldova, o parte semnificativă din stocurile comerciale de prune din frigidere va fi destinată procesării
​Potrivit experților Federației Agricultorilor din Moldova (FARM), până la jumătatea lunii ianuarie 2021, în depozitele fermierilor au rămas aproximativ de la câteva sute până la o mie de tone de prune din recolta de anul trecut. Aceste produse sunt încă disponibile în departamentele de fructe din supermarketurile locale. Cu toate acestea, prețurile cu amănuntul și calitatea prunelor moldovenești variază foarte mult.
DINAMICA PREȚURI