Primul portal agricol din Moldova

Stiri

01/11/2022
În acest an, Moldova va livra mai puțini struguri la export decât în ​​trecut
Între august și jumătatea lunii octombrie, Moldova a exportat puțin peste 17.000 de tone de struguri de masă din recolta 2022. Este aproximativ la același nivel cu exportul acestui produs pentru perioada similară a anului trecut.
01/11/2022
Sezonul de toamnă al procesării merelor în Moldova va dura mai mult decât se prevedea inițial
Din a doua săptămână a lunii octombrie, la porțile fabricilor de produs sucuri concentrate din Moldova au început să se formeze cozi de mașini încărcate cu mere pentru prelucrare industrială. Până la sfârșitul acestei luni, potrivit managerilor acestor întreprinderi, „cozile au devenit mai lungi”.
29/06/2022
Cireșele moldovenești își fac loc pe piața UE: O producătoare de la Ustia exportă cireșe în Olanda

În plin sezon de recoltare a cireșelor de soiuri târzii, producătorii agricoli din Republica Moldova negociază comercializarea cireșelor pe noi piețe din Uniunea Europeană. În pofida condițiilor dificile din acest an, inclusiv cauzate de războiul din Ucraina, producătorii moldoveni au reușit până la 24 iunie să vândă către diverse destinații mai mult de 5 mii tone de cireșe.

29/06/2022
Afine canadiene, crescute la Cimișlia. De ce Juneberry sunt considerate fructe minune și cum se cultivă, cu producătorul Sergiu Leancă
Sunt rezistente la secetă și îngheț, nu au nevoie de soluri acide pentru a crește și sunt mai dulci și mai bogate în fier și microelemente decât afinele obișnuite. Este vorba despre Juneberry (Amelanchier spp.) sau cum mai este numit, Afinul canadian. Se numără printre pomușoarele relativ noi pentru producătorii moldoveni, dar cu un potențial bun de dezvoltare.
29/06/2022
Vor continua oare preţurile la căpşune să crească şi în luna iulie?
Pe parcursul săptămânii trecute, prețurile angro la căpșune pe piața locală au crescut în medie cu 5 lei/kg - până la 30 lei/kg (1,55 USD/kg). În reţelele de supermarketuri, prețurile practic s-au dublat - pomuşoarele de cea mai înaltă calitate sunt comercializate cu 45-50 lei/kg (2,22-2,59 USD/kg).
DINAMICA PREȚURI