Primul portal agricol din Moldova

Stiri

09/12/2020
Asortimentul, prețurile și calitatea departamentelor de fructe și legume din supermarketurile din Chișinău, în noiembrie 2020 (partea I a auditului cu amănuntul realizat de EastFruit)
Echipa internațională a proiectului EastFruit a efectuat un audit al departamentelor de fructe și legume ale lanțurilor de supermarketuri din Chișinău (Moldova). Studiul a fost realizat simultan și utilizând aceeași metodologie ca și în alte orașe - Kiev, Odessa și Dnipro (Ucraina), Tbilisi (Georgia), Khujand și Dușhanbe (Tadjikistan), Tașkent (Uzbekistan), în perioada 24-25 noiembrie 2020.
09/12/2020
KAUFLAND este din nou lider în ratingul departamentelor de fructe și legume din supermarketurile din Chișinău în noiembrie 2020 (partea II a auditului de vânzare cu amănuntul EastFruit)
Pe baza evaluărilor rerețelelor de supermarketuri în conformitate cu patru criterii principale (asortimentul  produselor, calitatea, calitatea departamentului de fructe și legume și prețurile pentru setul principal de fructe și legume), a fost obținut un rating general al rețelelor de supermarketuri.

Conform unei evaluări complexe, în noiembrie 2020 rețeaua KAUFLAND a devenit lider în clasament. Ea a deținut aceeași poziție de lider în iunie 2020, împreună cu rețeaua NR1.

13/11/2020
​În Moldova se scumpesc nucile
Din a doua săptămână a lunii noiembrie, pe piața din Moldova s-a atestat o creștere substanțială a prețurilor la miezul de nucă. De la jumătatea lunii octombrie, prețul mediu pentru produsele de calitate mai bună - jumătăți albe de miez - a fost relativ stabil, în medie 85 lei / kg (4,97 USD / kg), care este cu 15% mai mic decât indicatorul corespunzător pentru aceeași perioadă din 2019. Cu toate acestea, săptămâna trecută, prețurile pentru loturile mari (tone) ale acestui produs, în regiunile centrale ale țării, au crescut în medie la 95-100 lei / kg (5,55-5,84 dolari / kg), adică aproape au atins nivelul anului trecut.
13/11/2020
TOP-5 dintre cele mai scumpe și TOP-5 dintre cele mai ieftine produse agricole de pe piața internă a Moldovei
Potrivit unui studiu realizat de către experții Federației Agricultorilor din Moldova FARM, pe baza prețurilor angro de la EastFruit, în ultimul an în Moldova aproape toate fructele s-au scumpit, iar multe legume, dimpotrivă, s-au ieftinit. În acest context, au fost comparate prețurile medii cu ridicata, la sfârșitul primei săptămâni a lunii noiembrie 2020, cu prețurile pentru aceeași dată din 2019.
02/10/2020
​Opinie: În Moldova, noi livezi trebuie să fie plantate în strictă dependență de posibilitatea irigării lor
Potrivit observațiilor domnului Ananie Peşteanu, Doctor conferenţiar universitar, profesor al Departamentului de pomicultură de la Universitatea Agrară din Republica Moldova, în anul curent, pe plantațiile de livezi de fructe irigate, scăderea randamentului din cauza secetei rareori a depășit cota de 10-15%, în timp ce în livezile neirigate nu a fost mai mică de 25-30%.
DINAMICA PREȚURI