Primul portal agricol din Moldova

Stiri

16/03/2023
Utilizarea Tehnologiilor înalte în pomicultură și legumicultură: perspective și tendințe
Utilizarea tehnologiilor moderne, inteligenței artificiale, dronelor, modelelor de business sustenabil, implementarea sistemelor de irigare eficiente din punct de vedere economic, dar și ecologic, sunt principalele subiecte care au fost dezbătute la seminarul internațional ”Utilizarea tehnologiile înalte în pomicultură și legumicultură”.
16/03/2023
O nouă ediție ”MOLDAGROTECH”, 16-19 martie 2023
Agricultorii din întreaga țară sunt așteptați la cea de a 41-a ediție a Expoziţiei Internaţionale specializată de maşini, echipamente şi tehnologii, MOLDAGROTECH (ediția de primăvară). Evenimentul are loc în perioada 16-19 martie la Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo”. În decursul celor patru zile, producătorii agricoli au ocazia să descopere cele mai noi tehnologii, utilaje și soluții inovatoare, care să îi ajute la procesul de dezvoltare a afacerilor. Totodată, aceștia vor putea achiziționa semințe și material săditor de la producători naționali, dar și invitații internaționali.
16/03/2023
HIP: dezvoltare antreprenorială, incluziune socială și creștere economică – un nou proiect la Hîncești
Locuitorii din Logănești, Stolniceni, Ciuciuleni și Drăgușenii noi din raionul Hîncești vor beneficia de suport financiar și expertiză în domeniul dezvoltării antreprenoriale, dar și comunitare, în cadrul proiectului Hîncești – Comunități Prospere (HIP).

Scopul acestuia este dezvoltarea social-comunitară, crearea condițiilor de practicare a antreprenoriatului incluziv, stimularea societății civile și a micilor fermieri de a colabora cu Administrația Publică Locală, pentru a obține împreună o evoluție financiară, dar și socială a mediului rural.

01/11/2022
În acest an, Moldova va livra mai puțini struguri la export decât în ​​trecut
Între august și jumătatea lunii octombrie, Moldova a exportat puțin peste 17.000 de tone de struguri de masă din recolta 2022. Este aproximativ la același nivel cu exportul acestui produs pentru perioada similară a anului trecut.
01/11/2022
Sezonul de toamnă al procesării merelor în Moldova va dura mai mult decât se prevedea inițial
Din a doua săptămână a lunii octombrie, la porțile fabricilor de produs sucuri concentrate din Moldova au început să se formeze cozi de mașini încărcate cu mere pentru prelucrare industrială. Până la sfârșitul acestei luni, potrivit managerilor acestor întreprinderi, „cozile au devenit mai lungi”.
DINAMICA PREȚURI