Primul portal agricol din Moldova

Events

08/11/2023
Mai puțin cu 15 rapoarte din 2024
​Din 2024 antreprenorii vor depune la Biroul Național de Statistică (BNS) cu 11 rapoarte mai puțin, iar la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) – cu 4 rapoarte mai puțin. Astfel se elimină în total 15 rapoarte, alte 9 vor fi digitalizate, iar 14 optimizate, reducându-se conținutul sau numărul de antreprenori care trebuie să-l raporteze.
17/10/2023
Obține un grant de 7 500$ de la UCIP-IFAD. Echipa FARM te ajută!
Agricultorii din Republica Moldova pot beneficia de un grant în valoare de 7 500 $ sau 15 000$ - în cazul cooperativelor, pentru procurarea echipamentelor agricole folosite pentru adaptarea la schimbările climatice. Sumele sunt oferite în cadrul Programului de adaptare pentru micii producători, finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD). Iar echipa de experți ai Federației Agricultorilor din Moldova, FARM sunt cei care oferă consultare și suport GRATUIT beneficiarilor care vor să obțină finanțare.
01/10/2023
Vizită de studiu la APIA România
În perioada 20-22 septembrie, echipa FARM a efectuat un turneu de studiu în România în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, co-finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).” Partener al proiectului în raionul Orhei este Federația Agricultorilor din Moldova, ”FARM” care implementează proiectul „Societatea civilă împotriva corupției”.
16/03/2023
Utilizarea Tehnologiilor înalte în pomicultură și legumicultură: perspective și tendințe
Utilizarea tehnologiilor moderne, inteligenței artificiale, dronelor, modelelor de business sustenabil, implementarea sistemelor de irigare eficiente din punct de vedere economic, dar și ecologic, sunt principalele subiecte care au fost dezbătute la seminarul internațional ”Utilizarea tehnologiile înalte în pomicultură și legumicultură”.
16/03/2023
O nouă ediție ”MOLDAGROTECH”, 16-19 martie 2023
Agricultorii din întreaga țară sunt așteptați la cea de a 41-a ediție a Expoziţiei Internaţionale specializată de maşini, echipamente şi tehnologii, MOLDAGROTECH (ediția de primăvară). Evenimentul are loc în perioada 16-19 martie la Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo”. În decursul celor patru zile, producătorii agricoli au ocazia să descopere cele mai noi tehnologii, utilaje și soluții inovatoare, care să îi ajute la procesul de dezvoltare a afacerilor. Totodată, aceștia vor putea achiziționa semințe și material săditor de la producători naționali, dar și invitații internaționali.
DINAMICA PREȚURI