Primul portal agricol din Moldova

Events

06/12/2021
Adrian Frunze, legumicultorul de la Orhei: ”Dacă nu ai informații, pierzi bani!”
Face agricultură din 2009 și chiar dacă nu are studii în domeniu, calitățile de legumicultor îi curge prin vene. În cei 12 ani de experiență a învățat să calculeze, să dozeze și să ia decizii înțelepte pentru a-și dezvolta afacerea. A început modest, cu tomate și castraveți cultivate în sere, iar în timp a înțeles că diversitatea de produse aduce clienți mai mulți, venituri mai mari, dar și mai multă responsabilitate.
06/12/2021
5 vești bune pentru sectorul de producere a merelor din Europa de Est
În ciuda prețurilor mici la mere în Ucraina și Moldova şi a unui eșec total în vânzarea soiurilor de mere vechi precum Idared în Polonia, pe piață au început să apară primele știri, care pot fi considerate oarecum pozitive pentru producătorii de mere.
03/12/2021
Producătorii de fructe și legume din Moldova pot fi lipsiți de preferințe în comerțul cu amănuntul local
Recent, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Sergiu Gaibu, în cadrul unui talk-show televizat a criticat dur prevederea Legii Comerțului Intern, prin care magazinele locale au obligaţia ca pe rafturi 50% de produse să fie de origine autohotonă.
03/12/2021
Prețul angro la miezul de nucă a atins nivelul maxim din ultimii 5 ani
În această primă săptămână a lunii decembrie, prețul mediu angro la miezul de nucă, față de nivelul de la sfârșitul lunii octombrie, a crescut cu 5 lei/kg – până la 125 lei/kg (7,05 USD/kg). În același timp, intervalul de preț este unul destul de mare: de la 110-115 lei/kg pentru sferturi (6,20-6,48 USD/kg) şi până la 130 lei/kg (7,33 USD/kg) pentru jumătățile de miez.
02/12/2021
Producătorii agricoli mici ar putea beneficia de subvenții
Mai mulți producătorii agricoli micro și mici din Republica Moldova ar putea beneficia de subvenții. Comisia agricultură și industrie alimentară a Parlamentului a aprobat astăzi raportul la un proiect de lege pentru modificarea legislației privind subvenționarea, comunică MOLDPRES.
DINAMICA PREȚURI