Primul portal agricol din Moldova

Events

26/02/2021
Cât de atractivă este piața internă a merelor pentru traderii moldoveni?
Această întrebare, s-ar părea, nu este una retorică sau chiar provocatoare, or realitatea este întotdeauna complexă și diversă. Contrapunând și analizând date și opinii, analiștii EastFruit au încercat să ofere un răspuns obiectiv.
29/01/2021
În Moldova, prețurile la cartofi și morcovi stagnează din cauza stocurilor mari
Conducătorii marilor gospodării specializate în cultivarea legumelor susțin că, la începutul ultimei decade a lunii ianuarie, au reușit să vândă doar aproximativ 20-30% din volumul total de cartofi și morcovi depozitați în toamna anului trecut. Cu asemenea solduri de stoc atât de mari, au spus ei, „nu am intrat în noul an de mulți ani”. Mai mult, potrivit celor observate de către operatorii de pe piața fructelor și legumelor, stocurile mari de produse s-au acumulat în depozitele comercianților-importatori.
29/01/2021
În Moldova, o parte semnificativă din stocurile comerciale de prune din frigidere va fi destinată procesării
​Potrivit experților Federației Agricultorilor din Moldova (FARM), până la jumătatea lunii ianuarie 2021, în depozitele fermierilor au rămas aproximativ de la câteva sute până la o mie de tone de prune din recolta de anul trecut. Aceste produse sunt încă disponibile în departamentele de fructe din supermarketurile locale. Cu toate acestea, prețurile cu amănuntul și calitatea prunelor moldovenești variază foarte mult.
29/01/2021
Legumele de import s-au scumpit puțin în Moldova
Săptămâna trecută, în Moldova prețurile medii cu ridicata la legumele rădăcinoase au crescut în medie cu 0,5 lei / kg: cartofi și morcovi - până la 3,5 lei / kg (0,21 USD / kg), ceapă galbenă - până la 3 lei / kg ($ 0,18 / kg). Potrivit operatorilor pieței de fructe și legume din țară, prețurile au crescut în principal pentru produsele de înaltă calitate importate din Uniunea Europeană de către întreprinderi comerciale relativ mari, pentru rețelele de supermarketuri. Drept urmare, prețul maxim cu ridicata la cartofi a crescut la 4,5 lei / kg (0,27 USD / kg), morcovii - 4 lei / kg (0,24 USD / kg), ceapa - până la 3,5 lei / kg (0, 21 USD / kg).
09/12/2020
Asortimentul, prețurile și calitatea departamentelor de fructe și legume din supermarketurile din Chișinău, în noiembrie 2020 (partea I a auditului cu amănuntul realizat de EastFruit)
Echipa internațională a proiectului EastFruit a efectuat un audit al departamentelor de fructe și legume ale lanțurilor de supermarketuri din Chișinău (Moldova). Studiul a fost realizat simultan și utilizând aceeași metodologie ca și în alte orașe - Kiev, Odessa și Dnipro (Ucraina), Tbilisi (Georgia), Khujand și Dușhanbe (Tadjikistan), Tașkent (Uzbekistan), în perioada 24-25 noiembrie 2020.
DINAMICA PREȚURI