Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER, 19-22 octombrie 2023

Săptămâna agroindustrială de la „Moldexpo” la ediția curentă își reiterează rolul de instrument eficient pentru dezvoltarea afacerilor, renovarea parcului de maşini agricole, consolidarea gospodăriilor de fermieri. Misiunea evenimentului expozițional agrar este de a pune la dispoziția mediului de afaceri o platformă unică de comunicare, capabilă să contribuie la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile de activitate, mereu în transformare. Şi, nu în ultimul rând, expoziţiile servesc drept bază excelentă pentru punerea în aplicare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023 – 2030.

Ediția anului 2023 întrunește peste 200 de participanți din 5 țări: Republica Moldova, Austria, Italia, România, Ucraina. Printre expozanți se regăsesc producători şi dealeri de tehnică, instrumente, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial și pentru grădinărit, fermieri și gospodării țărănești din republică, precum și institute de cercetări, experţi, reprezentanţi ai structurilor de stat, ai companiilor de asigurări, băncilor comerciale, organizațiilor financiare, proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii etc.

Expoziţia MOLDAGROTECH este prima și unica din Republica Moldova agreată de UFI (Asociaţia Mondială a Industriei de Expoziţii) şi EURASCO (Asociaţia Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa), ceea ce demonstrează conformitatea acesteia standardelor internaţonale. În mod constant, numărul mare de participanţi şi, implicit, expozanţi străini, denotă interesul major pentru eveniment ca fiind singura platformă în Republica Moldova, unde tradiţiile agrare se împletesc organic cu soluţiile inovative.

Pe toate secţiunile expoziţiei vor fi prezentate noutăți. Vor fi demonstrate în funcțiune combine, tractoare, alte maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii, cu cea mai diferită destinaţie. Modele noi de maşini agricole de clasa premium de la cei mai mari producători din lume vor prezenta companiile “AgroProfi” S.R.L., "Agro Mester HD" S.R.L., S.C."Agrodor-Succes" S.R.L., ATC-Agrotehcomerţ S.A., I.M. "Elit-Tehnica" S.R.L. Producătorul local “Agromașina” S.A. va oferta, tradițional, masini si itilaje agricole pentru lucrări în vii, livezi, alte culturi de câmp. O gamă largă de componente pentru tehnica agricolă, precum și servicii de întreținere propun "Agropiese TGR Grup" S.R.L. "Diaztech" S.R.L. "Vadalex-Agro" S.R.L.

De un interes sporit se bucură minitehnica – o soluție optima pentru fermierii mici și gospodăriile rurale. Oferta expozițională include sisteme de alimentare cu apă şi de irigare în agricultură, maşini de îmbunătăţiri funciare, fertilizanți şi produse de protecţie a plantelor, echipamente pentru industria alimentară, utilaje pentru producţia de furaje. Ceva mai nou, în oferta expoziției se regăsesc tehnologiile de economisire a energiei – de o actualitate deosebită în condițiile de scumpire a resurselor energetice. Printre noile tendințe, care se afirmă insistent, este și digitalizarea agriculturii, căreia îi va fi dedicată o zi specială în cadrul expoziției.

În pofida unui an afectat de secetă și alte calamități naturale, expoziția-târg FARMER bucură cu produse agricole sau procesate din gospodăriile fermierilor. Un eșantion însemnat de participanți ai expoziției ofertează tehnologii, utilaje, produse, materiale și servicii pentru o activitate eficientă a businessului agrar. În standuri vor fi expuse nutrețuri combinate, medicamente veterinare, preparatele utilizate în zootehnie. Sunt la mare căutare îngrăşămintele – foarte importante pentru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole. Instituţiile ştiinţifice specializate, printre care I.F. Porumbeni, ICCC "Selecția", altele, vor promova tehnologii noi, menite să sporească eficienţa proceselor de cultivare, păstrare şi prelucrare a produselor agricole. Instituțiile bancare și de finanțare promovează oferte speciale de creditare, împrumuturi etc. Tot mai mult iau amploare asigurările în agricultură, acest serviciu fiind propus la expoziție la condiții avantajoase.

La târgul “Toamnă de Aur” vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producătorii locali legume, fructe, inclusiv de pădure, miere și produse apicole etc. Un segment însemnat ocupă materialul săditor: puieți, flori, semințe, bulbi etc., care se bucură de mare popularitate în rândul vizitatorilor.

Sursa: moldexpo.md

DINAMICA PREȚURI