Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Prima companie din ţară care oferă pe piaţă fructe și legume în ambalaje complet biodegradabile

Societatea comercială DANAM-PRIM a instalat la baza sa de producție prima linie din Moldova de ambalare a fructelor în tăvi-caserole de carton. Echipamentul face posibilă ambalarea fructelor sau legumelor în 1.000 de astfel de tăvi pe oră. În sezonul curent, toate produsele achiziționate de companie de la producătorii locali și ambalate în caserole de carton vor fi vândute pe piața internă prin intermediul lanțurilor de supermarketuri și HoReCa. În viitor, întreprinderea intenționează să intre pe piața europeană cu fructele moldovenești ambalate în pachete mici biodegradabile.

DANAM-PRIM activează pe piața de distribuție a fructelor și legumelor din Republica Moldova de opt ani deja, iar printre partenerii-furnizori se numără întreprinderile horticole de top din țară. Anterior, compania ambala fructe și legume de cea mai înaltă calitate în ambalaje din plastic, dintre care unele erau parțial biodegradabile. Pentru lanțurile de supermarketuri din ţară, această abordare a procesului de ambalare a fost și rămâne predominantă. Cu toate acestea, în ultimii câțiva ani, a existat o cerere în creștere în comerțul cu amănuntul premium pentru produse în ambalaje 100% biodegradabile. Până de curând, în aşa mod erau ambalate doar fructele scumpe importate sau cele locale (în special sparanghel), iar tăvile din carton practic nu au fost folosite.

DANAM-PRIM a achiziționat linia de ambalare a fructelor în caserole de carton cu suportul oferit de  proiectul APM/USAID. Anterior, prin intermediul acestui proiect, în Moldova a început să se dezvolte direcția de ambalare a fructelor și strugurilor în ambalaje flow-pack.

Sursa: EastFruit

DINAMICA PREȚURI