Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

R. Moldova va beneficia de trei milioane de dolari pentru creșterea productivității agricole

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 3,105 milioane de dolari în cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”. Parlamentul a votat în prima lectură Ratificarea Acordului de Grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, relatează MOLDPRES.

Potrivit documentului, banii vor fi utilizați pentru atenuarea degradării terenurilor și creșterea productivității agricole. Cea de-a patra finanțare din cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” are mai multe componente: fortificarea capacităților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerului Mediului, granturi pentru fermieri și suport pentru reabilitarea fâșiilor forestiere de protecție.

Acordul va fi implementat până la sfârșitul anului 2024. Proiectul de ratificare a acestuia urmează a fi votat în ce de-a doua lectură.  

Tot în cadrul ședinței de astăzi, deputații au votat, în prima lectură, proiectele de ratificare a două amendamente la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Acestea prevăd anularea construcției Punctului de Inspecții la Frontieră Otaci/Unguri. Banii vor fi realocați pentru îmbunătățirea tehnică a laboratoarelor de siguranță a alimentelor din Chișinău și din oficiile teritoriale.

Sursa: MOLDPRES

DINAMICA PREȚURI