Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Moldova a exportat aproximativ 5 mii de tone de mere proaspete în Emiratele Arabe Unite în primul trimestru al anului 2022

În primul trimestru al anului 2022, exporturile Republicii Moldova către Emiratele Arabe Unite au crescut de peste 5 ori față de aceeași perioadă a anului trecut și au ajuns la 1 milion de dolari.

80% din totalul exporturilor din această perioadă le reprezintă merele proaspete, circa 5 mii de tone.

„În primele trei luni ale acestui an, am ajuns la exporturi de 1 milion de dolari, comparativ cu 184.000 de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Dintre mărfurile exportate, remarcăm fructele proaspete, în special merele, care au reprezentat circa 80% din totalul exporturilor în primele trei luni ale acestui an. De asemenea, printre produsele exportate se numără fructe uscate, semințe, unt, înghețată, medicamente, orz, produse de panificație. Creșterea exporturilor se datorează acțiunilor comune de promovare a produselor moldovenești atât la expozițiile internaționale care se desfășoară anual în Emiratele Arabe Unite, cât și la întâlniri cu distribuitori şi reprezentanţi ai lanțurilor de supermarketuri”, a menţionat Ambasadorul Moldovei în Emiratele Arabe Unite.

După cum a fost deja menţionat de platforma EastFruit, specialiștii companiilor comerciale din ţară îi sfătuiesc pe producătorii agricoli să lucreze la creșterea calibrului merelor. În condiții dificile de comercializare, doar producătorii care cultivă fructe de calibrul „Premium”, respectiv de 70 mm sau mai mult vor avea șanse mai mari şi mai sigure de a-şi vinde mărfa către exportatorii intermediari sau direct pe piețele externe. În noul sezon, nu există speranțe prea mari pentru comercializarea merelor de calibru mic în străinătate.

Sursa: AGROEXPERT

DINAMICA PREȚURI