Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Egiptul este interesat de fructele moldovenești proaspete, dar şi de alte produse

Au fost identificate principalele categorii de produse care prezintă interes pe piața egipteană: porumb, grâu, semințe de floarea soarelui, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, fructe în stare proaspătă, etc.

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a avut o întrevedere online cu colegii de la CCI Cairo (Egipt). În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind situația economică regională în corelație cu tensiunile din regiune; interesele pe care le are Republica Moldova față de piața economică din Egipt și vice-versa; etc. În acest context, președintele CCI a RM Sergiu Harea, a invitat colegii de la CCI Cairo la cel mai important eveniment al businessului autohton, “Gala Businessului Moldovenesc”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în data de 16 iunie a.c.

Părțile au convenit să semneze un Memorandum de Înțelegere între cele două instituții camerale.

Potrivit lui Sergiu Harea: Acest Memorandum are ca scop stabilirea unui cadru practic pentru dezvoltarea relațiilor de afaceri și stabilirea procedurilor de cooperare, care pot contribui la punerea în aplicare a obiectivelor economice reciproce. Am convenit să organizăm expoziții și forumuri pentru o mai bună cunoaștere a antreprenorilor, să promovăm produsele/serviciile, ceea ce va duce la creșterea comerțului dintre statele noastre.

Conducerea CCI Cairo a salutat invitația colegilor din Republica Moldova la marele eveniment din această vară, menționând că sunt interesați de o cooperare fructuoasă cu țara noastră.

Notă: Volumul comerțului exterior (fără a se ține cont de activitatea comercială a agenților economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Egipt în anul 2021 a înregistrat suma de 13 916.28 mii USD și a înregistrat o creștere cu 48.8% față de a. 2020.

Sursa: Agromedia

DINAMICA PREȚURI