Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Inovaţii în industria sucurilor de fructe din Ucraina: suc de mere cu canabis şi spirulină

Un producător ucrainean de sucuri presate la rece a scos recent un produs unic pe piaţă - suc de mere “Canabis-Spirulina”. Gospodăria Ţărănească «Коник» (din regiunea Transcarpatia) a combinat sucul de mere cu extracte din plantele de canabis (cânepă) și spirulină albastră (biomasă de cianobacterii) și a lansat un nou produs - suc de mere “Canabis-Spirulina”.

„Când creăm noi gusturi de sucuri, ne inspiră mereu pomuşoarele și fructele care cresc în regiunea noastră, chiar în propriile noastre grădini. De data aceasta totul a fost diferit. Ne-am orientat către cele mai noi tendinţe nutriţionale şi a căror popularitate creşte într-un ritm accelerat, şi anume - extracte de canabis și spirulina albastră. Gustul obţinut este absolut unul nou şi unic, nemaiîntâlnit în Ucraina”, susţine compania.

Compania «Коник» cultivă fructe pe o suprafaţă de 120 de hectare în satul Storojniţa. Sucurile de fructe presate la rece sunt produse fără adaos de apă și zahăr.

Procesul de creare al aromelor sucurilor artizanale este unul interesant. De exemplu, pentru a echilibra gustul sucului de mere, se combină soiuri de fructe acide și dulci.

„Există soiuri de mere mai dulci și mai acre, dar, așa cum arată practica, oamenii le percep în acelaşi mod. În cazul nostru, noi amestecăm diferite soiuri de mere între ele, astfel încât totul să fie echilibrat, de exemplu, soi de măr “Golden” dulce cu soi de măr “Granny Smith” acru sau “Fuji” cu “Simirenco”, menţionează Vasile Maidansky, managerul companiei «Прима». Compania îşi are sediul în satul Nedoboevţî (regiunea Cernăuți) şi  produce sucuri sub marca «Пан Сік».

Sursa: EastFruit


DINAMICA PREȚURI