Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Agricultorii sunt invitați să participe la sesiuni de informare cu privire la accesarea subvențiilor pentru anul 2022

Agricultorii sunt invitați să participe la sesiuni de informare cu privire la accesarea subvențiilor pentru anul 2022. În acest sens, începând de astăzi, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), sub egida Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM), demarează „Campania de informare - 2022” privind oportunitățile de finanțare ale Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Campania are ca obiectiv informarea producătorilor agricoli, reprezentanților autorităților locale, reprezentanților ai diasporei și antreprenorilor, despre posibilitățile de accesare a subvențiilor post-investiționale, în avans pentru proiecte start-up, plăți directe pe cap de animal, precum și subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și muncă în mediul rural.

Totodată, vor fi prezentate modificările din HG 455/2017 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor FNDAMR și va fi oferită informație despre subvenționarea în avans pentru proiectele de îmbunătățiri funciare, implementate de AIPA, în premieră, în anul curent.

În acest context, reprezentanții AIPA, vor desfășura sesiuni de informare în 35 raioane conform graficului, comunicând fermierilor procedurile de recepționare și administrare a cererilor de subvenționare pentru anul 2022.

De asemenea, potențialii beneficiari de subvenții vor afla detalii despre criteriile de eligibilitate pentru obținerea suportului financiar din partea statului, precum și despre necesitatea îndeplinirii tuturor obligațiilor ce se regăsesc în prevederile Regulamentului de subvenționare.

Pentru mai multe detalii privind agenda, calendarul sesiunilor de informare, accesați aici.

Sursa: MAIA

DINAMICA PREȚURI