Guvernul a aprobat noi cerințe de
calitate și siguranță alimentară pentru produsele de origine animalieră, în
special pentru carnea de pasăre și ouăle de consum din comerț. Noile modificări
au scopul de a exclude riscul comercializării produselor alimentare periculoase
și necalitative, apariția diferitor boli și toxiinfecțiilor alimentare.
Proiectul stabilește standardele
minime de calitate pentru comercializarea ouălor de consum și cerințele de
etichetare a acestora. De asemenea, va fi reglementat conținutul maxim de apă
al carcaselor de păsări congelate sau congelate rapid, precum și va fi stabilit
un mecanism al controalelor atât în laboratoare, cât și la toate etapele
comercializării. Totodată, proiectul prevede anumite cerințe de etichetare care
să menționeze metoda folosită la răcirea cărnii și modul de creștere a
păsărilor.
Perfecționarea cadrului normativ
național va asigura inofensivitatea și calitatea produselor alimentare.
Totodată, în acest mod, va fi sporită competitivitatea produselor alimentare de
origine animalieră și va fi facilitată obținerea dreptului de export a
acestora, fiind asigurată calitatea conform cerințelor Uniunii Europene.
Sursa: MAIA