Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

În Moldova a fost lansată prima platformă gratuită agro-meteo

Prima platformă performantă de meteorologie în agricultură a fost lansată recent în Republica Moldova. Aceasta va fi accesibilă pentru toți fermieri mici și mijlocii din ţara noastră, transmite MOLDPRES.

Platforma Agrobiznes Meteo, disponibilă pe meteo.agrobiznes.md, va oferi producătorilor agricoli date exacte despre temperatura și umiditatea aerului și solului, prognoze meteo, informații despre riscul de dezvoltare a bolilor și dăunătorilor.

„Platforma Agrobiznes Meteo este o oportunitate pentru fermierii mici și mijlocii care nu-și pot permite instalarea unei stații meteo proprii în întreprindere. Fermierii vor cunoaște ce se petrece în zona în care sunt amplasate câmpurile lor agricole, când este cazul să intervină cu o anumită lucrare sau să realizeze tratamentele la culturile agricole”, indică un comunicat al proiectului.

Un avantaj esențial al platformei este că datele vor putea fi verificate ori de câte ori este necesar, indiferent de locul unde se află fermierul.

„Ținând cont de schimbările climatice și impactul pe care îl are utilizarea neargumentată a pesticidelor, realizarea tratamentelor și lucrărilor în momentul optim devine primordială. Producătorii vor avea acces gratuit la câteva date importante și exacte, generate de stațiile meteo datorită senzorilor cu care sunt dotate acestea, indiferent de locul unde se află, putând monitoriza 24/24 ce se petrece în câmp. Credem că rezultatele acestui proiect vor depăși estimările inițiale, pentru că ne dorim cu toții o agricultură durabilă și avantajoasă”, a estimat Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Datele colectate de la senzori vor fi livrate către platformă continuu, astfel încât fermierii să fie mereu la curent cu informații despre evoluția vremii.


Sursa: MOLDPRES
DINAMICA PREȚURI