Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

31 decembrie – termen limită pentru declararea familiilor de albine

În conformitate cu Legea apiculturii nr. 70/2006, deţinătorii stupinilor sunt obligaţi să declare pentru înregistrarea anuală, până la 31 decembrie, la primărie, numărul familiilor de albine și eventualele schimbări ale adresei stupinei la staţionar.

Această prevedere se regăsește în Legea apiculturii, Art. 9, pct. 2:Deţinătorii stupinei sunt obligaţi să declare pentru înregistrare (reînregistrare), anual, până la 31 decembrie, la primărie, numărul familiilor de albine şi eventualele schimbări ale adresei stupinei la staţionar.

Apicultorii trebuie să declare la primărie locul unde este amplasată stupina, făcând o declarație pe propria răspundere, indicând, la posibilitate și numărul cadastral. Primăria trebuie să cunoască informații despre toți agenții economici care activează pe teritoriul pe care îl are în gestiune.

Conform Legii apiculturii, fiecare apicultor trebuie să declare aceste date până la data de 31 decembrie. Acesta trebuie să ofere și datele sale de contact”, a menționat Ion Maxim, președintele Asociației ANARM.

Model de declarație a numărului familiilor de albine:


Sursa: Agrobiznes

DINAMICA PREȚURI