
Un superaliment unic este produs
în Ucraina - paste de pomuşoare, iar beneficiile pentru sănătatea organismului
uman ale acestor produse au fost dovedite în rezultatele cercetărilor
științifice. Pastele din pomuşoare sunt exportate activ în întreaga lume, iar producătorii
canadieni chiar au împrumutat tehnologia ucraineană pentru producerea de paste
în America de Nord. Care este secretul popularității acestor bunătăţi
folositoare organismului și în ce constă unicitatea lor?
Produse asemănătoare
superalimentului ucrainean făcut din afine, cătină, merișoare, zmeură și alte
fructe de pădure la moment nu există. Totul constă în tehnologia de producție -
tehnologia HTD, care a fost creată de oamenii de știință ucraineni.
„Pe piața globală pot exista
produse similare, dar, pot spune cu certitudine: nu există produse precum cele
realizate conform tehnologiei unice ucrainene sau chiar produse mai utile.
Producătorii de gemuri și pastilate încearcă să păstreze pe cât posibil toate
beneficiile pomuşoarelor sau fructelor, dar nu reușesc, deoarece pentru ca
produsul să fie păstrat un timp îndelungat, acesta este de obicei expus la
temperaturi ridicate, congelat sau conservat, ceea ce duce la pierderea
proprietăților nutritive ale produsului final. Datorită tehnologiei noastre, în
procesul de fabricaţie, produsul nu este expus la temperaturi ridicate (nu mai
mult de 70 de grade).
Cavitația (fracturare hidraulică
într-un mediu lichid folosind microbule) ne permite să nu folosim zahăr, apă
sau conservanți în pastele de pomuşoare. Datorită unei tehnici unice, a fost
posibilă zdrobirea seminţelor. În semințe se conțin multe oligoelemente
valoroase - acea încărcătură valoroasă de energie care permite dezvoltarea unei
noi plante. Semințele de pomuşoare sunt bogate în antioxidanți, Omega 3-6-9,
vitamina E, polifenoli. Dacă se consumă doar pomuşoare proaspete sau, sau chiar
dulceață, aceste elemente utile nu sunt asimilate de organismul uman. Datorită
cavitației, am reușit, relative vorbind, să „eliberăm energia” seminţelor, pentru
a le face accesibile corpului uman spre asimilare”, afirmă Evghenia Nechitailo,
director marketing în cadrul companiei producătoare de paste, LiQberry.
Pastele din pomuşoare datorită
proprietăţilor lor nutritive sunt la un nivel cu medicamentele sau complexele
de vitamine, de aceea sunt comercializate nu doar în magazine, ci se găsesc și
în farmacii.
„Consumarea acestei cantități de
nutrienți ce se conţin în paste constituie un bun înlocuitor al vitaminelor
sintetice. Aceste produse fac parte din alimentele funcționale, având un efect curative
şi terapeutic. Astfel, pastele din fructe de pădure nu sunt doar un produs
gustos, ci sunt şi alimente sănătoase, depășind uneori efectul pe care îl are
asupra organismului consumul de medicamente (de exemplu, beneficiile pastei de
afine pentru îmbunătățirea vederii și stabilizarea tensiunii arteriale) ”,
susţine doamna Nechitailo.
În perioada de toamnă-iarnă, acest
produsul este mai mult decât binevenit.
„Pastele din pomuşoare reprezintă
un sprijin puternic pentru sistemul imunitar, iar introducerea unor astfel de
produse în alimentaţia de astăzi este mai relevantă ca niciodată. Dacă o
persoană folosește imunomodulatoare, atunci pur și simplu în organismal lui se
găsesc un număr mare de leucocite, însă dacă în mod regulat se consumă aceste paste,
organismul reacționează într-un mod mai complex și mai țintit”, spune Evgenia.
De-a lungul celor 8 ani de
existență a companiei, gama de produse s-a extins semnificativ. La moment, nu
se produc doar paste din diferite pomuşoare, ci și paste cu adaos de miere.
„Una dintre pastele mele
preferate este cea din afine. Ea poate fi numită ambasadorul mărcii, pentru că
este top-ul vânzărilor. Cu acest produs am reuşit să facem cele mai multe
cercetări. De exemplu, efectul consumului de pastei de afine asupra vederii a
fost studiat la Institutul de Boli Oculare și Terapie Tisulară din Ucraina. De
asemenea, populare sunt pastele din cătină, care conține o concentrație mare de
vitamina C, E şi tocoferoli. Răchiţelele și merișoarele sunt antibiotice natural
excelente și, de asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale”, a menţionat
un reprezentant al companiei.

„Recent am lansat o nouă linie de
produse - paste de pomuşoare cu miere. Au devenit destul de populare în scurt
timp. Putem adăuga 10% miere în pastele organice. La fabricarea produsului nu
se folosesc temperaturi ridicate, astfel încât mierea păstrează în sine toate
proprietățile sale benefice. Totodată, acest lucru permite ca produsul să fiemai
dulce și îi conferă noi proprietăți ”, susţine directorul de marketing al
LiQberry.
Potrivit Evgheniei Nechitailo,
ucrainenii sunt din ce în ce mai interesați de aspectele legate de alimentația
sănătoasă și de produsele sănătoase, în special de paste din pomuşoare.
„Compania există pe piață de 8
ani deja. În acest timp, interesul pentru alimentația sănătoasă și produsele
noastre a crescut semnificativ. La moment, volumul vânzărilor este în creștere cu
+ 15%/an. Înainte de pandemie, eram concentrați pe exportul produselor în
Japonia și pe piața europeană, dar acum acest lucru este puțin mai dificil, așa
că ne-am concentrat mai mult pe piața internă. Vindem paste prin intermediul
rețelor de supermarketuri. Produsul nostru este plasat în secțiunile de
alimente sănătoase şi organice. De asemenea, pastele sunt vândute în farmacii
şi în magazine specializate de produse alimentare bio. În plus, vindem
produsele noastre şi prin intermediul propriilor noastre site-uri”, a spus un
reprezentant LiQberry.
În prezent există o fabrică
pentru producția de paste din fructe de pădure nu doar în Ucraina, ci și în
Canada.
„ Canadienii s-au arătat
interesaţi de produsele noaste şi de tehnologia de producţie a lor prin metoda
cavitației. În această țară, am deschis o fabrică pentru producția de pastă de
afine. Produsul a fost premiat cu locul al doilea la concursul produselor bio
din Montreal. Cu toate acestea, calitatea pastei pe care o producem în Ucraina
este cu mult mai înaltă, din moment ce Canada cultivă pomuşoarele industrial,
iar noi cultivăm afine sălbatice, care conțin mult mai multe elemente utile organismului”,
a conchis Evghenia Nechitailo.
Sursa: EastFruit