Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Fructele noastre prezente la expoziția Fruit Attraction din Madrid

Mere, struguri de masă și prune din Republica Moldova sunt prezentate, în perioada 5-7 octombrie, la expoziția Fruit Attraction, care are loc în capitala Spaniei, Madrid, transmite MOLDPRES.

La expoziţie participă 11 producători de pe ambele maluri ale Nistrului, care  își promovează produsele la acest eveniment datorită sprijinului oferit de Suedia și Marea Britanie în cadrul proiectului PNUD „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului”(AdTrade), Centrul pentru promovarea importurilor din țările în curs de dezvoltare (Olanda), Agenția de Investiții și Corporația Financiară Internațională.

„Activitățile de promovare organizate în comun cu membrii Moldova Fruct apropie producătorii de pe cele două maluri ale Nistrului. Este prima participare a noastră la o expoziție specializată internațională. Din observațiile noastre, pentru culturile sâmburoase, piața europeană este una de perspectivă spre care trebuie să ne orientăm”, consideră Andrei Chizil, producător de fructe de pe malul stâng al Nistrului.

Prezența la Fruit Attraction este unul din obiectivele Asociației Moldova Fruct pe termen mediu, care prevede plasarea Moldovei pe harta mondială în calitate de furnizor de încredere de fructe inofensive și foarte gustoase.

„Avem deja succes în exportul fructelor noastre în regiune și privim acest eveniment ca pe o platformă bună pentru a ne întâlni și a promova oferta noilor comercianți de fructe, în special din Europa de Vest și, de ce nu, din Africa de Nord”, a conchis Iurie Fală, director executiv Moldova Fruct.

Sursa: EastFruit

DINAMICA PREȚURI