Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Merele moldovenești prezintă interes la export în Egipt

Recent, cooperativa FreshTime a trimis primul container de mere în Dubai (EAU). Partenerul cooperativei în acest acord este Mountaingate Trading (Drochia, Republica Moldova), al cărui cofondator este asociat cu un grup comercial din Emiratele Arabe Unite. Reprezentantul acestei companii, Ahmed Khedr, susține că este interesat să livreze merele moldovenești pe scară largă către țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord din soiurile „Gala”, „Red Chief” și „Florina”, precum și struguri de masă „Moldova”. În acest sens, „dimensiunea prețurilor de achiziție nu sunt importante, în prim plan fiind calitatea înaltă constantă a produselor și ambalarea adecvată care poate rezista transportării pe mare pe termen lung”.

Ahmed Khedr consideră că Egiptul este cea mai promițătoare piață de desfacere pentru fructele și strugurii moldoveneşti din recolta acestui an. Cu toate acestea, pentru a facilita exportul acestor produse din Moldova către piața egipteană, este necesar să se rezolve problema unei taxe fixe ridicate la nivel interstatal.

Șefii asociațiilor de cultivatori de fructe din Moldova consideră că anularea taxei pe merele și strugurii moldoveni furnizați pieței egiptene poate fi rezolvată rapid printr-un acord interministerial, care din partea Republicii Moldova poate fi semnat de ministrul economiei . În schimb, Moldova ar putea oferi părții egiptene un regim preferențial pentru furnizarea de citrice sezoniere și fructe exotice pe piața locală.

Sursa: EastFruit

DINAMICA PREȚURI