Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Moldagrotech (autumn), Farmer și Târgul ”Toamna de Aur” 2021

În data de 13-16 octombrie 2021, orele 10:00 – 18:00, cu suportul oficial al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova se vor desfășura expozițiile Moldagrotech (autumn), Farmer și Târgul ”Toamna de Aur”.

Misiunea evenimentului expozițional agrar din acest an este de a contribui la dezvoltarea ramurii, în special în situația actuală atipică și nefavorabilă, la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile de activitate, care mereu se modifică.

Dat fiind restricțiile pandemice din acest an, a fost posibilă acceptarea spre participare a circa 50 de companii din Republica Moldova, dar și din țările vecine – Belarus, Romania și Ucraina. Printre acestea se regăsesc proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial, bănci și fonduri financiare, institute de cercetare, precum și producători agricoli și fermieri din republică. Participanții vor propune echipamente, tehnologii și materiale moderne, soluții de asistență fermierilor, inclusiv în problemele ce ţin de semănatul culturilor de toamnă, obținerea unor recolte cât mai mari, pregătirea pentru sezonul agricol din anul viitor.

În cadrul Expoziției-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale și instrumente pentru o activitate eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse din gospodăriile fermierilor. Oferta va include nutrețuri combinate, material semincer, hibrizi, medicamente veterinare. Un segment separat al expoziției va fi dedicat fertilizanților întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

La  târgul tradițional "Toamna de Aur" vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producătorii locali legume, fructe, inclusiv de pădure, miere și produse apicole etc. Un segment aparte revine materialului săditor (puieți, flori, semințe).

În contextul acestei situații, organizatorii atenționează că, evenimentul expozițional se va desfășura cu respectarea strictă a măsurilor antipandemice: toate firmele participante vor fi reprezentate în expoziție doar de persoane vaccinate sau cu test negativ la Covid; la fel, în standuri vor fi dezinfectanți. Se va urmări respectarea distanței dintre vizitatori. Cu aceiași rugăminte pentru vizitatori - de a dispune asupra-i de certificat de vaccinare sau test negativ, precum și de a purta măști de protecție.  

Inaugurarea oficială va avea loc la 13 octombrie, cu începere de la ora 11:00, pe spațiile exterioare ale Megapolis Mall Everest, strada Mihail Sadoveanu 42/6, Chișinău.


DINAMICA PREȚURI