Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

​Conferință online: "Fructe, nuci și legume din Europa de Est"

COVID-19 și afacerile horticole din Europa de Est – cum completăm lipsa de cunoștințe și contacte?

Tendințele tehnologice globale în domeniul fructelor și legumelor, tendințele actuale a comerțului mondial şi regional cu fructe și legume, precum și metodele de găsire a contactelor de afaceri pentru producătorii din Europa de Est în contextul  actualei pandemii globale de coronavirus vor fi principalele subiecte abordate în cadrul conferinței online „Fructe, nuci și legume din Europa de Est”, care va avea loc pe 9 iunie 2021, desfăşurată în limba rusă.

Evenimentul este organizat de către platforma internațională EastFruit cu sprijinul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Conferința online va avea loc pe platforma Zoom. Înregistrarea prealabilă este obligatorie prin accesarea linkului. Atragem atenția că, sunt invitați să se înscrie la conferința online toţi producătorii și exportatorii din Europa de Est.

Sectorul fructelor și legumelor este cunoscut pentru o varietate de noi nișe care apar în mod regulat. Ultimele dintre acestea sunt afinele și avocado, care anterior erau practic necunoscute, dar acum sunt cultivate peste tot în lume, numărându-se printre cele mai mari zece poziții de export, iar exporturile, de exemplu, de avocado, cresc cu 720 de milioane de dolari anual! Există o mulțime de alte exemple similare pentru categoriile de fructe, legume, pomuşoare și nuci. Acest proces nu se oprește niciodată, ba chiar s-a accelerat, totuși, din cauza pandemiei coronavirusului, s-a redus dramatic - la urma urmei, a încetinit viteza schimbului de idei!

Platforma EastFruit depune tot efortul şi încearcă să umple acest gol! În contextul dat, echipa de analiști EastFruit a monitorizat îndeaproape și a analizat aprofundat și cuprinzător nișele în tot acest timp, evaluând posibilitățile de implementare a acestora în Europa de Est. La moment, dispun de cunoștințe a cel puțin 10 culturi care ar putea fi cultivate perfect în regiune și să aducă profituri semnificative mult mai mari fermierilor, inclusiv celor mici, față de cele tradiționale cum sunt caise, struguri, fructe uscate, etc.

“Ce nișe de piață au apărut în timpul pandemiei COVID-19 pentru Europa de Est, ce este o „nișă” și un „produs de nișă”?” este subiectul ce va fi abordat la începutul conferinţei de către Aleksandr Khorev, șeful proiectului “APK-Inform: Legume și fructe”.

Progresul tehnologic nu poate fi oprit. Caii sunt înlocuiţi de tractoare, cireșele au ajuns să fie cultivate deja şi în sere, dar oare vor înlocui roboții și dronele munca oamenilor și  vom ajunge oare să creștem un măr şi în sere? Doriţi să aruncaţi o privire în viitor şi să aflaţi ce noi tehnologii vor apărea şi modul în care vor schimba ele afacerile cu fructe şi legume din Europa de Est în următorii 10-15 ani?  Atunci sunteţi invitaţi să participaţi la prezentarea lui Andriy Yarmak, Economist în cadrul Departamentului de Investiții al Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație FAO (Roma, Italia).

Pandemia de coronavirus a lipsit participanții la afacerile din sectorul fructelor și legumelor de instrumente esențiale pentru a dobândi cunoștințe, experiență, schimb de idei și de a stabili noi contacte de afaceri, şi anume de acele expoziții internaționale, misiuni comerciale, călătorii de studiu, conferințe și forumuri.

Acest lucru are un impact negativ asupra comerțului, deoarece comerțul cu fructe și legume este foarte fragmentat în comparație cu comerțul de produse precum cereale, uleiuri vegetale, semințe oleaginoase, zahăr, etc. La urma urmei, dimensiunea medie a unui producător, cât și a unui exportator sau importator este incomparabil mai mică în industria fructelor și legumelor și este mult mai dificil pentru participanții la piața fructelor și legumelor să se găsească reciproc.

Se va discuta şi despre cele mai în trend produse din industria fructelor și legumelor din lume, precum și despre modul în care producătorii de legume, fructe și nuci din Europa de Est pot folosi aceste tendințe pentru a-și crește propriile venituri! Acesta va fi subiectul discursurilor consultanților internaționali ai FAO Kateryna Zvereva (Ucraina) și Kateryna Poberezhna (Georgia).

De asemenea, toţi participanții la eveniment vor beneficia de cele mai importante instrumente în vederea atingerii succesului în businessul cu fructe şi legume - instrumente ce ţin de urmărirea tranzacțiilor comerciale și a prețurilor de piață oferite de platforma EastFruit! Acest subiect reprezintă tema de discuţie în cadrul unei prezentări a consultantului internațional FAO Andriy Pankratov (Ucraina).

Ca şi bonus, pentru fiecare dintre participanți care îndeplinesc criteriile minime pentru sistemul de export vom oferi posibilitatea promovării lor gratuite prin intermediul platformelor EastFruit (site-ul east-fruit.com, YouTube, LinkedIn, Telegram, Facebook, Twitter) cu o audiență de câţiva mii de importatori potențiali din 50 de țări ale lumii!

Totodată, pe parcursul conferinței online, va fi prezentat în exclusivitate primul Club internaţional închis de tranzacționare pentru legume, fructe și nuci și posibilităţile de accesare pentru acei comercianți și producători care vor îndeplini criteriile de aderare.

Evenimentul va începe la ora 10:00 (Kiev, Chisinau, GMT + 3).

Înregistrarea este disponibilă pe următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTaIKq1ql9NHYaYCL0ke_7_xqZMLf0NFkrAE-vTl7GghrO3Q/viewform

Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială EastFruit.

DINAMICA PREȚURI