Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PANDEMIA DE CORONAVIRUS CREȘTE CEREREA DE FRUCTE ȘI LEGUME AMBALATE

Analiștii EastFruit raportează că, potrivit informațiilor din țările UE, consumatorii au crescut drastic achiziția de legume și fructe ambalate. Aceasta a dus la o creștere accentuată a cererii de materiale de ambalare și a forțat furnizorii să caute rezerve pentru utilizarea liniilor și instalațiilor de ambalare.

Este interesant de menționat faptul că, în prima zi de carantină, în Ucraina au fost observate tendințe similare. Legumele și fructele ambalate au dispărut rapid de pe rafturi.

Potrivit reprezentanților rețelelor de vânzare cu amănuntul, unii consumatori s-au abținut să cumpere produse în vrac, de teamă de infecția cu coronavirus, deoarece legumele și fructele ar putea fi, teoretic, atinse de alte persoane, eventual purtătoare de virus. În consecință, cererea de produse ambalate a crescut semnificativ.

În timp ce în țările UE aproape toți cartofii și toate legumele pentru borș sunt vândute ambalate, aproape implicit, procentul de produse ambalate din acest grup în Ucraina rămâne relativ scăzut. Acest lucru se datorează în principal diferenței mari de preț între legumele ambalate și cele libere. Mere ambalate, banane și alte fructe sunt vândute și mai puțin în Ucraina. Cu toate acestea, coronavirusul poate fi un punct de plecare pentru schimbarea acestor tendințe și permite companiilor, care vând linii, echipamente și consumabile pentru ambalaje, să-și crească vânzările.

Sursa: east-fruit.com
DINAMICA PREȚURI