Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

SPECIALIȘTII S.B. FROZEN FOODS: METODA DE CONGELARE CU ȘOC TERMIC PERMITE SĂ MENȚINEȚI CALITĂȚILE BENEFICE ALE POMUȘOARELOR

Metoda de congelare cu șoc termic permite celulelor și țesuturilor pomușoarelor să își păstreze pe deplin structura naturală și valoarea nutritivă.

Metoda de congelare cu șoc termic a pomușoarelor are câteva avantaje față de alte metode similare. În primul rând, acest tip de înghețare vă permite să mențineți integritatea structurii, aspectul și gustul produselor congelate. Acest lucru l-a spus directorul companiei S.B. Frozen Foods Semyon Brik, într-un interviu exclusiv pentru postul de televiziune 1 + 1.

„Dacă comparăm înghețarea industrială a pomușoarelor cu înghețarea la domiciliu, atunci diferența este destul de semnificativă. Într-un frigider obișnuit, de casă, procesul de congelare a fructelor de pădure are loc într-un mod diferit, mult mai lent, iar, la decongelare, produsul își pierde proprietățile și aspectul comercial. În timp ce înghețarea la șoc la o temperatură de -35 ° C asigură o tranziție aproape instantanee a lichidului conținut în interiorul pomușoarelor într-o stare solidă de agregare. Acest lucru permite celulelor și țesuturilor de căpșuni, zmeură, afine sau mure să își păstreze pe deplin structura naturală și valoarea nutritivă. Astfel pomușoarele aduse acasă de la supermarket în timpul iernii sunt identice prin proprietățile lor utile cu fructele care tocmai au fost culese”, notează Semyon Brik.

Un alt avantaj al acestui tip de înghețare a poriducției este perioada de valabilitate semnificativă a produselor, căci pomușoarele pot fi păstrate până la doi ani, fără a-și pierde proprietățile.

Sursa: east-fruit.com

 

DINAMICA PREȚURI