Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

DEMAREAZĂ CAMPANIA NAȚIONALĂ DAR – DIALOG AGRICOL REGIONAL

În perioada iulie – august 2019, în republică este organizată campania națională DAR – Dialog Agricol Regional. Astfel, în cadrul a 11 activități regionale, vor fi abordate provocările și oportunitățile sectorului agroalimentar din R. Moldova, cu prezentarea experienței și expertizei României în dezvoltarea sectorului și mediului antreprenorial agricol.

Activitățile planificate au scopul să faciliteze transferul de informații și creare de conexiuni pentru parteneriate publice private, precum și în rândul antreprenorilor agricoli, din cele 2 state vecine, pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură. Campania este organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP), în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din R. Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România

Evenimentul debutează în ziua de 23 iulie 2019, la Cahul, unde vor fi prezenți Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU și Ministrul Agriculturii  și Dezvoltării Rurale din România, Petre Daea.

Agenda evenimentelor regionale este axată pe 2 componente. Se va face o expertiză și dialog pe subiecte de interes precum: potențialul de export al sectorului agroalimentar; managementul lanțului valoric agroalimentar; oportunități de finanțare din fonduri naționale și europene; agricultura ecologică potențial neexploatat în Republica Moldova.

Antreprenorii interesați de a participa la evenimente sunt invitați să se înregistreze online pentru prezentarea întreprinderii agricole și specificarea necesităților investiționale sau altor tipuri de subiecte de interes, pentru dezvoltarea activității agricole (suport în accesare piețe externe, în promovare de produs, identificare parteneri).

În același timp reprezentanții autorităților publice locale, în special Consiliile raionale sunt invitate să completeze și formuleze fișa agricolă raională cu prezentarea potențialului agricol și a necesităților de investiții pentru proiecte dedicate stimulării și dezvoltării sectorului agroalimentar.

Alexei REPEDE, Președintele AOAMP, susține că problemele sectorului agroalimentar și antreprenorilor agricoli din R. Moldova sunt numeroase și încă rămân nesoluționate. „Realitățile sectoriale agroalimentare necesită a fi abordate regional, împreună cu toți reprezentanții și responsabilii mediului agroalimentar. Antreprenorii agricoli trebuie să devină prioritatea numărul unu în implementarea acțiunilor și politicilor de dezvoltare. Iar identificarea soluțiilor pentru barierele care împiedică creșterea antreprenoriatului agroalimentar trebuie realizată doar împreună și în comunicare directă cu fermierii cu producătorii agricoli”.

Sesiunile de informare în cadrul campaniei DAR vor avea loc după cum urmează:

23 iulie – Cahul

24 iulie – Cimișlia

25 iulie – Căușeni

26 iulie – Hâncești

29 iulie – Criuleni

30 iulie – Orhei

31 iulie – Strășeni

6 august – Edineț

7 august – Florești

8 august – Drochia

9 august – Ungheni

Pentru înregistrare accesați acest link

Sursa: AOAMP, MADRM

DINAMICA PREȚURI