Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

CONFERINȚA DE VARĂ A NUCICULTORILOR

În perioada 25-26 iulie, Uniunea Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere, în parteneriat cu Eurochem Moldova, organizează o conferință de vară a nucicultorilor. Despre acest eveniment a anunțat Oleg Târsână, președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere din Moldova.

În cadrul evenimentului, principalul vorbitor va fi expertul francez Pascal Gouget, un practician al culturii cu o experiență de mai bine de 25 de ani în domeniu care este și consultant internațional ce oferă asistență nucicultorilor din întreaga lume. Expertul francez nu este pentru prima dată în Moldova. Pascal Gouget este consultantul principal al câtorva nucicultori cu suprafețe importante de livezi din Moldova și deja a reușit să cunoască particularitățile culturii prin prisma vizitelor efectuate anterior. Astfel, potrivit lui Oleg Târsână, recomandările sale pentru cei prezenți la eveniment vor fi mult mai precise în consecință.

În cadrul prelegerii de câteva ore pe care o va ține, el se va referi la capitole esențiale pentru orice nucicultor: o situare a ramurii în context global, agro-tehnologie, inovație, sortiment, recolta și operațiuni post-recoltă, utilaj, comercializare, oportunități de colaborare moldo-franceze pe segmentul schimbului de experiență și de organizare a livrărilor de nuci către piața franceză și comunitară, etc. De asemenea va exista o sesiune de întrebări și răspunsuri.

În același timp, alți vorbitori vor prezenta ultimele tendințe din domeniu, vor fi menționate ultimele evoluții pe segmentul eliminării barierelor la exportul producției nucifere și vor fi prezentate câteva repere practice pentru obținerea documentației necesare în vederea vămuirii mărfii pentru livrări către clienți externi.

Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a localului Mi Piace Park Residence, str. Trandafirilor, 4, Chișinău, cu începere de la orele 10.00 (înregistrarea de la 9. 00). A doua zi va fi organizată o excursie într-o plantație de nuc în localitatea Bălăbănești, Criuleni, unde vor fi discuții libere și anumite demonstrații practice.

Participarea la eveniment este gratuită. Deoarece numărul de locuri este limitat, organizatorii solicită să confirmați participarea la numerele de telefon: 069 557 037 sau 069 358 996, precum și la e-mail-urile: gajimk@mail.ru; oleg.tirsina@gmail.com.

Agravista

DINAMICA PREȚURI