Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

ESTE ACTUALIZATĂ LISTA EXPORTATORILOR DE FRUCTE ÎN RUSIA

Printr-un comunicat de presă, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, comunică că a început actualizarea listei de producători care vor să exporta fructe în Federația Rusă. Listă trebuie prezentată părții ruse până în data de 15/07/2019.

Printr-o scrisoare din 08 iulie 2019, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, Rosselhoznadzor, solicită de la ANSA prezentarea Listei suplimentare a exportatorilor de produse horticole din Republica Moldova cu codul tarifar 0808, 0809.

Cerințele înaintate către exportatori sunt prezența infrastructurii de producere și logistică pentru livrarea  producției proprii și excluderea intermediarilor.  Această Listă e necesar de a fi înaintată către partea rusă până în data de 15/07/2019.

În acest context ANSA, reevaluează, actualizează cererile/solicitările depuse de către producătorii doritori de a exporta  fructe în Federația Rusă,  începând cu anul 2016 -prezent. Toți solicitanții trebuie sa fie înregistrați în Sistemul Informațional  Agricol al ANSA „Certificarea fitosanitară” și ulterior  incluși în planul anual de control.

Inspectorii fitosanitari ai ANSA verifică în teritoriu  corespunderea solicitanților cu cerințele înaintate de către partea rusă.

În termenii stabiliți ANSA va înainta scrisoarea oficială către Rosselihoznadzor cu Lista actualizată a exportatorilor anexată.

 Sursa: ANSA

DINAMICA PREȚURI