Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

CAMIOANELE ȘI ALTE MIJLOACE DE TRANSPORT, ELIGIBILE PENTRU FINANȚARE

Transportatorii și agenții economici din domeniul horticol și cel conex pot depune cereri de finanțare pentru procurarea camioanelor și a altor mijloace de transport în cadrul Proiectului „Livada Moldovei”.

Astfel, pot fi depuse cereri de finanțare pentru procurarea mijloacelor de transport ce sunt utilizate în: pomicultura, legumicultură, apicultură, cultivarea strugurilor de soiuri tehnice și  vinificație, floricultură (inclusiv plante medicinale și cele folosite la producerea uleiurilor esențiale), arhitectură peisagistică și turismul rural. 

Sunt eligibile și cererile de finanțare pentru mijloacele de transport utilizate în industriile conexe: tipografii, producerea ambalajelor, sticlelor, borcanelor, plasei antigrindină etc.

Întreprinderile care nu sunt specializate pe transportarea produselor horticole pot depune cereri în cazul în care au semnate contracte de prestare a serviciilor de transport cu beneficiari din domeniul horticol.

În cadrul Proiectului sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: BC „Energbank” SA, BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” SA, BC „Procredit Bank” SA, BC „Comerțbank” SA și BC „Banca Comercială Română” SA. Horticultorii și operatorii economici din domeniile conexe pot beneficia de finanțarea în leasing accesibilă prin intermediul BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale ”SA.

Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de 2,8 – 4,9% pentru credite în Euro și de aproximativ 8% pentru creditele în MDL, cu o pronunțată tendință de scădere.

În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA „Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale, accize și TVA la importul utilajelor sau serviciilor.

În cadrul Proiectului „Livada Moldovei”, Guvernul Republicii Moldova investește  în reabilitarea sectorului Horticol 120 milioane Euro. Banii sunt un împrumut acordat de Banca Europeană  de Investiţii. Proiectul va fi implementat de către Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului până în anul 2024. Pentru mai multe informații contactați: 022 26 09 03/ 022 100 900

Sursa: Livada Moldovei

DINAMICA PREȚURI