Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PERIOADA DE RECEPȚIONARE A DOSARELOR PENTRU SUBVENȚII E ÎN TOI

Din data de 1 iunie, puteți depune dosarul de subvenționare pentru Submăsura de sprijin 1.2, privind plantaţiile înfiinţate în toamna anului precedent celui de subvenţionare şi primăvara anului curent de subvenţionare, informează Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

În această ordine de idei, pentru a facilita procesul de pregătire a dosarelor în cadrul submăsurilor de sprijin incluse în Regulamentul de subvenționare, AIPA pe pagina oficială de internet www.aipa.gov.md a publicat Ghidurile beneficiarilor de subvenții, ce cuprind regulile de pregătire a dosarelor, inclusiv și pentru Submăsura 1.2.

Sesiunea de recepționare a dosarelor va fi activă până la 31 octombrie curent, deci doritorii sunt invitați să depună cererile la sediile Secțiilor/Serviciilor Teritoriale ale AIPA

De asemenea, este activ serviciul electronic „Programare on-line” ce poate fi utilizat, accesând pagina web a Agenției, în vederea reducerii timpului de așteptare și sporirea calității serviciilor oferite de AIPA tuturor solicitanților de subvenții.

În ce privește subvențiile în avans, în perioada 7 mai  - 9 iulie 2019, se desfășoară cel de-al IV-lea apel de recepţionare a cererilor pentru anul curent.

Subvențiile în avans, sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Cererile de solicitare a subvențiilor în avans pot fi depuse de tinerii și femeile fermier ce intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritizate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, după cum urmează:

·        stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;

·        stimularea investiţiilor pentru procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;

·        stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare;

·        stimularea investiţiilor pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (serii, solarii, tuneluri);

·        stimularea investiţiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.

Suportul statului constituie 65 %  din valoarea proiectului ce nu va depăși 1 milion de lei.

AIPA

DINAMICA PREȚURI