Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

CONFERINȚĂ PRIVIND AGRICULTURA ECOLOGICĂ ÎN R. MOLDOVA

Un grup de producători care practică agricultura ecologică în Republica Moldova s-a reunit la Chișinău în cadrul unei conferințe, pentru a discuta despre provocările în dezvoltarea producției ecologice, evoluția pieței de desfacere, oportunitățile investiționale și proiecte internaționale de susținere a sectorului.

 Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a vorbit în deschiderea evenimentului despre importanța producției ecologice în dezvoltarea social-economică a țării, oportunitățile investiționale  în sector, precum și suportul oferit de stat și partenerii de dezvoltare tuturor celor care inițiază afaceri în acest domeniu.

„Producția ecologică este un sistem global de gestiune agricolă și de producție alimentară care combină cele mai bune practici de mediu, un nivel înalt de biodiversitate, conservarea resurselor naturale, aplicarea unor standarde înalte privind bunăstarea animalelor și o metodă de producție care respectă preferințele anumitor consumatori pentru produse obținute cu ajutorul unor substanțe și procese naturale. Astfel, metoda de producție ecologică joacă un dublu rol social, deoarece, pe de o parte, alimentează o piață specifică ce răspunde cererii consumatorilor de produse ecologice, iar, pe de altă parte, furnizează bunuri publice, contribuind la protecția mediului și la bunăstarea animalelor, precum și la dezvoltarea rurală”, a subliniat ministrul Nicolae Ciubuc.

Prezenți la reunire, reprezentanții Ambasadei Republicii Cehe au făcut referință la agenda cooperării dintre țări în sectorul agricol, proiectelor de dezvoltare și afacerile economice comune. În cadrul aceluiași eveniment, au fost decernate premii pentru producătorii care dezvoltă afaceri în agricultura ecologică.

În context, ministrul Nicolae Ciubuc a reiterat faptul că metoda de producție ecologică poate fi aplicată tuturor produselor agricole: „condiţiile pedoclimaterice ale Moldovei sunt favorabile pentru dezvoltarea agriculturii ecologice, astfel, primii pași în Republica Moldova au fost în anul 2000 cînd a fost aprobat Conceptul naţional al agriculturii ecologice, fabricării şi comercializării produselor alimentare ecologice şi genetic nemodificate”.

 MADRM

DINAMICA PREȚURI