Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ PENTRU PRODUCĂTORII DE POMUȘOARE

În perioada 21-22 mai 2019, un grup format din 10 producători de pomușoare, membri ai Federației Agricultorilor din Moldova FARM, participă la Kiev la Conferința „Pomușoarele Ucrainei: înghețarea și piața proaspătă”.

După finalizarea lucrărilor Conferinței, membrii FARM vor realiza câteva vizite de studiu pentru schimb de experiență la producători de pomușoare din Ucraina.

În anul curent, cel mai ambițios proiect despre pomușoare din Ucraina aniversează 10 ani. La lucrările Conferinței participă, în fiecare an, producători de pomușoare din diferite țări, reprezentanți ai întreprinderilor de prelucrare, companiilor angro și lanțurile de comerț cu amănuntul, furnizori de puieți și produse chimice pentru agricultură, precum și mașini pentru răcirea, ambalarea și prelucrarea pomușoarelor.

În acest an aniversar, la eveniment sunt prezenți în jur de 250 delegați din 12 țări, dintre care aproximativ 50 de producători de pomușoare din Georgia, Moldova, Tadjikistan și Uzbekistan.

Acest gen de conferință acoperă cele mai aprinse subiecte privind afacerile cu pomușoare: de la producere, la păstrare, prelucrare și comercializare. An de an accentul este orientat spre tematici noi și importante ale sectorului. În acest scop, la eveniment sunt invitați cei mai buni experți din diverse țări, care se referă la situația actuală din sector și perspectivele de dezvoltare ale acestuia, prezentând informații exclusive.

Ziua a doua a conferinței va include o vizită de studiu la una din cele mai mari companii producătoare de pomușoare din Ucraina. Participanții la eveniment vor avea posibilitatea să facă cunoștința cu experiența de producere și marketing a întreprinderii, să cunoască modalitatea de cultivare a pomușoarelor în teren închis, să vadă cum este organizat complexul de răcire și ambalare a pomușoarelor în stare proaspătă.

Agravista

DINAMICA PREȚURI