Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

TINERII AGRICULTORI SE ÎNTRUNESC ÎN ATELIERE DE LUCRU

Săptămâna viitoare, tinerii agricultori se întrunesc în ateliere de lucru organizate în mai multe regiuni ale țării. O asemenea întrunire a avut loc săptămâna trecută la Orhei. Întâlnirile sunt destinate pentru consolidarea Reţelei Tinerilor Agricultori din Moldova lansată în august 2018 de către Federaţia Agricultorilor din Moldova (FARM), susține Nicolae Arnăut, coordonatorul acestei rețele. De asemenea, se discută despre problemele tinerilor și găsirea unor soluții.

În ziua de 16 mai, la Orhei a avut loc întrunirea tinerilor care învestesc în agricultură din acest raion. În cadrul atelierului de lucru, tinerii agricultori din regiune au avut posibilitatea să se informeze cu privire la serviciile oferite de FARM, să identifice problemele sectoriale din domeniul agricol, dar şi să propună soluţii privind rezolvarea acestora.

O componentă utilă pentru tineri în cadrul atelierului de lucru a fost legată de serviciile IT care astăzi a devenit un element esenţial pentru tinerii agricultori. Aceștia au apreciat crearea noii pagini online: tineri.agrofarm.md,  care pune la dispoziția lor multă informație, dar și contribuie la comunicarea directă cu experţii în agricultură. Tinerii s-au arătat mulțumiți și de platforma „Eastfruit” care oferă posibilitatea agricultorilor să aibă acces la preţurile şi preţurile din spatiul CSI. Majoritatea din ei s-au conectat la aceste platforme, interacţionează cu experţi şi alţi producători agricoli și au apreciat faptul că au aceste posibilități.

Un alt subiect important discutat în cadrul atelierului de lucru a vizat  domeniul antreprenorial, problemele la lansarea unei afaceri în domeniul agricol, identificarea servciilor ce-ar fi importante pentru tineri în vederea lansării şi dezvoltării unei afaceri în domeniul agricol, ne spune Nicolae Arnăut. Suport informativ esenţial în cadrul atelierului de lucru a fost adus şi către reprezentanţii AIPA, IFAD, ODIMM, dar și din partea unor bănci comerciale, care oferă programe de susţinere a tinerilor agricultori şi oportunităţi de finanţare a acestora. 

La întâlnirea cu tinerii a fost prezent președintele raionului Orhei, Ion Frunze, care a salutat entuziasmul acestora și a apreciat alegerea lor de a se implica într-un domeniu deloc ușor, precum este agricultura, urându-le tuturor succese și asigurându-i de susținerea Consiliului Raional Orhei. Organizarea atelierului a fost apreciată de beneficiari, care au solicitat ca astfel de întruniri să aibă loc cât mai des.

Agravista

DINAMICA PREȚURI