Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

MAI MULTE DOSARE PENTRU SUBVENȚIONARE

Numărul dosarelor recepționate de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) în anul curent este în creștere cu 10 % față de perioada similară a anului precedent. 

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de AIPA, începând cu 1 februarie și până în prezent, au fost recepționate 566 dosare de solicitare a sprijinului financiar în sumă de 92,3 mil. lei, cu cca 10% în creștere față de numărul dosarelor recepționate în perioada similară a anului precedent.

În acest context, AIPA informează că valoarea investițiilor efectuate de producătorii agricoli este în ascensiune așa cum valoarea subvențiilor solicitate în perioada de referință s-a majorat cu 60% sau 36 mil. lei.

Totodată, în urma examinării cererilor recepționate de către Oficiile teritoriale ale Agenției, s-a constatat că majoritatea dosarelor recepționate în teritoriu au fost pentru submăsurile privind: stimularea investițiilor în procurarea tehnicii şi utilajului agricol (316 dosare), suma subvenției solicitate constituie 31,8 mil. lei sau 35% din totalul subvențiilor solicitate.

Un alt domeniu primordial în care s-au solicitat subvenții ține de stimularea investițiilor în înființarea plantațiilor multianuale, inclusiv defrișarea celor neproductive (115 dosare), suma subvenției solicitate constituind 16,4 mil. lei.

De asemenea, producătorii agricoli și-au dat interesul pentru efectuarea investițiilor în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare, depunând 43 de solicitări a sprijinului financiar, în sumă de 30,8 mil. lei.

Până acum AIPA a reușit să autorizeze spre plată 202 dosare sau 36% din totalul dosarelor recepționate, în sumă totală de 17,6 mil. lei.

Data limită de recepționare a dosarelor de solicitare a sprijinului financiar pentru subvențiile clasice este 31 octombrie 2019.

AIPA

DINAMICA PREȚURI