Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

TÂRG DE STRUGURI LOCALI, ÎN CENTRUL CAPITALEI

Locuitorii orașului Chișinău și nu numai, sunt așteptați în parcul Catedralei începând cu ora 11:00, duminică, pe 24 martie la târgul unde vor putea cumpăra struguri moldovenești. Evenimentul va dura până la ultimul cumpărător.

În timp ce la supermarket se aduc struguri de import și se vând scump, strugurii moldovenești se pierd prin depozite. Cu o inițiativă frumoasă vine echipa Klumea care va organiza în această duminică, în centrul capitalei, un târg al producătorilor locali de struguri.

La târg vor veni 20 de producători din toate colțurile țării. Strugurii se vor vinde la ladă, de la 5 lei per kilogram. Puteți cumpăra o ladă de struguri cu doar 50 de lei

Această inițiativă a apărut după ce la sfârșitul lunii februarie, mai mulți fermieri din Moldova anunțau pe rețelele de socializare că stau cu roada în depozite și riscă să suporte pierderi financiare, în timp ce în supermarketurile din capitală se aduc struguri de import la prețuri exorbitante. Aceștia au îndemnat consumatorii să nu ofere în dar de sărbători struguri locali și nu buchete de flori de import.

Moldovenii din diasporă, care cel mai bine știu cum e la gust dorul de struguri de acasă au reacționat imediat la mesaj și au comandat partide mai mari de struguri care au fost livrate în Finlanda, Marea Britanie, etc. Unii consumatori de pe loc au comandat lăzi de struguri pentru a fi livrați la aziluri de bătrâni.

Realitatea.md

DINAMICA PREȚURI