Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

DISCUȚII DE COLABORARE ÎNTRE ASOCIAȚIILE DE PROFIL ȘI MINISTERUL AGRICULTURII

Secretarul General de Stat, Iurie Ușurelu a prezidat o ședință de lucru cu participarea reprezentanților Federației Agricultorilor din Moldova, FARM și ai Federației Naționale a Fermierilor din Moldova. Subiectul principal a constituit corelarea acțiunilor comune în scopul creării condițiilor bune pentru activitatea agenților economici din sectorul agroindustrial.

În acest context, Iurie Ușurelu a făcut referință la importanța unei planificări mai eficiente pentru anul 2019: „Este necesară identificarea perspectivei de dezvoltare a sectorului, raportat la posibilitățile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în contextul oferiri de asistență informațională, tehnică, financiară din partea specialiștilor, dar și a instituțiilor subordonate”.

În cadrul aceleași întruniri au fost discutate problemele cu care se confruntă, atât producătorii mari, cât și producătorii mici, cele mai relevante fiind: accesul limitat la finanțare pentru producătorii agricoli, problema irigării, lipsa unui centru agroalimentar pentru comercializarea producției agricole.

Totodată, au fost propuse unele soluții și modificări a cadrului normativ, inclusiv pentru îmbunătățirea Regulamentului privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor financiare din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Pentru a monitoriza procesul de soluționare a problemelor invocate la această întrunire, părțile interesate au convenit să desfășoare și alte ședințe de lucru.

Sursa: MADRM

DINAMICA PREȚURI