Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

EXPOZIȚIA NAȚIONALĂ „FABRICAT ÎN MOLDOVA” – 2019

În perioada 30 ianuarie – 03 februarie 2019, pe teritoriul Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo”, Chișinău, se desfășoară Expoziția națională „Fabricat în Moldova”.

Principalul organizator al evenimentului este Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova. Sloganul din acest an al expoziției este: „Acasă, Autentic, Autohton”.

În acest an, la eveniment, participă în jur de 450 agenți economici din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari.

La ediția curentă, vizitatorii au ocazia să întâlnească  50 de participanți noi la expoziție, din diverse domenii. De asemenea, sunt  prezentate 21 standuri colective  și anume ale: UTA Găgăuzia, standul regiunii transnistrene și alte 19 consilii raionale precum: Anenii Noi, Cahul, Călărași, Criuleni, Cimișlia, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Râșcani, Rezina, Orhei, Ungheni, Stefan-Vodă.

Expoziția este vizitată de delegații din România, Federația Rusă, Republica Belarus, Pakistan, Turcia, Letonia etc., care sunt însoțiți de Președinții Camerelor de Comerț și Industrie naționale și regionale.

Partea expozițională a evenimentului se desfășoară în pavilioanele central, 2, 3 și în spațiile deschise ale C.I.E „MOLDEXPO”. În pavilionul 1 (central) găsiți întreprinderile din sectorul agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale celor 18 raioane ale republicii. Pavilionul 2 găzduiește întreprinderile industriale, textile și mobilă a 17 companii care reprezintă brandul „Din inimă”. În pavilionul 3 sunt prezente instituțiile publice prestatoare de servicii (ANOFM, AGEPI, CNAS, etc), Consiliile raionale, meșterii populari. În spațiile deschise sunt comercializate produse și tehnică agricolă.

Ca și în edițiile anterioare, expoziția găzduiește un program amplu de afaceri în cadrul căruia sunt abordate subiecte de actualitate pentru consumatori și producători. În acest sens sunt organizate diverse mese rotunde, prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial- economice.

Pe parcursul anilor „Fabricat în Moldova” a devenit o platformă de creare a condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și de promovare a imaginii Republicii Moldova. Conceptul evenimentului urmărește unificarea forțelor reprezentanților administrației publice, comunității de afaceri și organizațiilor obștești în vederea susținerii fabricării produselor autohtone, punerii în evidență a nivelului de competitivitate a acestora și majorării cererii de consum a produselor naționale.

Sursa: CCI

DINAMICA PREȚURI