Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

A FOST REVIZUITĂ CIFRA PRIVIND RECOLTA DE FRUCTE 2018

La finele lunii decembrie, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), au redus semnificativ cifrele estimative privind recolta de mere și au majorat cifrele privind recolta de prune. 

Conform unei estimări revizuite a Ministerului Agriculturii, în acest an au fost recoltate  751 mii tone de fructe, de pe 113 mii hectare. La începutul lunii noiembrie a acestui an, când recoltarea merelor în livezile individuale încă nu era finalizată, conducerea ministerului a estimat recolta de fructe din 2018 la 725 mii tone.

În același timp, recolta de mere la începutul ultimei decade a lunii decembrie a fost redusă foarte mult de specialiștii MADRM, de la circa 600 mii tone la 525 mii tone, care, potrivit datelor ministeriale, este cu 7,8% mai mare decât recolta de anul trecut a acestor fructe. Conform estimării revizuite a MADRM, recolta de prune din 2018 este de 132 mii tone - cu 30% mai mult decât anul trecut. În toamnă, recolta de prune a fost estimată între 100 și 110 mii tone.

Potrivit Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, producția de fructe în țară în anul 2017 a fost de  654,7 mii tone, inclusiv la mere - 487,2 mii tone.

Sursa: east-fruit.com

DINAMICA PREȚURI