Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

COMPARATIV CU ÎNCEPUTUL LUNII IUNIE, PREȚUL LA COACĂZA NEAGRĂ A SCĂZUT CU 50%

În această perioadă, pe piață și în rețelele de magazine se vând diferite pomușoare în stare proaspătă, unele care sunt spre sfârșit de sezon altele care abia au început, iar prețurile variază de la o zi la alta.

Coacăza neagră este una din acele pomușoare care se cultivă acum cel mai mult. Aceasta se realizează în stare proaspătă direct de la producători cu prețul angro care începe de la 20 lei/kg și ajunge până la 25 lei/kg, în dependență de zona în care se află producătorul. Prețul angro la început de sezon pentru coacăza neagra a început de la 40 lei pentru un kg si treptat este în scădere odată cu apariția mai multor multor producători pe piață. Astfel, dacă e să facem comparație, observăm că prețul la coacăză neagră s-a diminuat cu până la 50 % față de prețul stabilit la începutul perioadei, adică începutul lunii iunie,  iar față de săptămâna precedentă cu 15 % mai puțin, când se vindea cu 23 – 28 lei/kg.

În urma unei analize se observă că coacăza neagră se vinde pe piața angro din Chișinău cu prețul mediu de 20 – 30 lei/kg sau cu o diferență de până la 20 % mai mare față de producător care o vinde direct din câmp.

În rețele de magazine, coacăza neagra se vinde cu amănuntul, ambalată în caserole de plastic și este la un preț mediu de 45 lei/kg.

Față de anul precedent prețul pentru coacăza neagră a rămas practic același, doar cu mici devieri de 5-10 %, în acest an sezonul de recoltare fiind mai devreme din cauză temperaturilor mai ridicate.

Coacăza roșie la fel este în vânzare, dar în cantități mai mici și prețul angro este la același nivel față de anul precedent care variază de la 20 până la 22 lei kg.

Sursa: www.east-fruit.com

DINAMICA PREȚURI