Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PEȘTE PROASPĂT LA PREȚURI ÎNALTE LA PIAȚA DIN NISPORENI

În raionul Nisporeni sunt 109 bazine acvatice, cu o suprafață totală de 778,4 ha. Acestea aparțin primăriilor, care la rândul lor le-au dat în gestionare cetățenilor.  În regiunea Nisporeni, în perioada caldă, peștele nu este comercializat pe piață, deoarece nu sunt magazine specializate, iar în perioada rece, acesta se vinde direct din cisterne.

Pe piață un kilogram de pește de specia crap cu masa mai mare de 800 - 1000 g se comercializează cu 50,00 lei, pe când peștele mai mic, de aceeași specie, se vinde cu 45,00 lei/kg. Peștele fitofag (tolstolob) mai mare de 1 kg costă 28,00 lei/kg, iar cel mai mic - 25l,00 ei/kg.

Dacă e să facem o comparație cu prețurile din capitală, unde prețul la crap variază între 18,00 și 30,00 lei/kg, iar la fitofag – de la 15,00 până la 20,00 lei/kg, constatăm că la Nisporeni prețul este mai mare în medie cu 5,00 – 20,00 lei/kg. Vânzătorii susțin că prețul înalt care s-a stabilit pe piața din Nisporeni se explică prin cererea înaltă la acest produs în raport cu o ofertă destul de mică.

Totodată, pentru amatorii de pescuit, gestionarii bazinelor acvatice oferă posibilitatea de a prinde singuri pește, contra unui cost de 25,00 lei pentru un kilogram de pește prins.

Sursa: AGROinform, Nisporeni

DINAMICA PREȚURI
SONDAJ
Care este piaţa de interes pentru comercializarea produselor / serviciilor?