Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PIAȚA POMUȘOARELOR LA NISPORENI

Astăzi, pe piața din Nisporeni au fost expuse spre comercializare primele cantități mai mari de pomușoare, în special de zmeură. Aceasta este de calitate înaltă, iar cantitatea expusă pe piață este în continuă creștere în perioada respectivă.

Producătorii din regiune dată dețin loturi mici plantate cu zmeură sau alte pomușoare, iar ulterior, aceștia își comercializează producția mai mult pe piața agroalimentară din Nisporeni.

Prețurile de comercializare a zmeurei este la același nivel al anului precedent, care se vinde cu 25,00 – 30,00  lei/kg. Cumpărătorii la moment cumpără în cantități nu prea mari, aproximativ câte 3 - 5 kg, deoarece în scurt timp se prevede că prețul va fi mai mic, asta odată cu apariția pe piață a mai multor producători de zmeură. Consumatorii susțin că vor cumpăra în cantități mai mari pentru dulcețuri doar atunci când prețul va scădea.

Suprafețele plantate cu pomușoare în raionul Nisporeni sunt aproximativ aceleași ca anul trecut, în jur 8 ha. Roada medie obținută la un hectar este de aproximativ 5 - 6 tone.

În următoarele zile se prevede o diminuare a prețului la pomușoare, dat fiind faptul că suntem în perioada de coacere.

Sursa: AGROinform, Nisporeni

DINAMICA PREȚURI