Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

CARNEA DE PORC ESTE SOLICITATĂ ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

Asortimentul de carne pe piața din Hînceşti este destul de variat, însă acest produs este comercializat mai mult de intermediarii care cumpără animale vii de la producătorii autohtoni, iar ulterior le sacrifică și vând carnea cu amănuntul la un preț mult mai mare.

Producătorii vând direct mai mult carne de pasăre, prețul acesteia fiind mult mai mic comparativ cu prețul cărnii de porc, care începând cu cea de burtă comercializată cu 45,00 lei/kg, ceafa de porc – 74,00 lei/kg, bitoc – 90,00 lei/kg și ajunge până la 100,00 lei/kg pentru carne macră.

La piața Centrală din orașul Chișinău, prețul cărnii, îndeosebi cea de porc este mai mic, unde 1 kg se vinde începând cu 45,00 lei/kg pentru cea cu puțin os și terminând cu macra – 75,00 lei/kg, adică cu 20 - 25% mai mic ca pe piața din Hîncești.

Prețul mare la carne în general se datorează micșorării treptate a efectivului de porcine în gospodăriile casnice, deschiderii sezonului de frigărui în aceasta perioadă dar și cerințelor mai mari ale consumatorilor care folosesc zilnic în alimentație carnea, ceea ce cândva se întâmpla mai mult de sărbători.

Indiferent că folosirea cărnii de porc în alimentație se spune că nu este cea mai bună soluție, totuși cererea pe piețele Europene, ale RM, inclusiv și pe piața din Hîncești este în creștere.

Sursa: AGROinform, Hînceşti

DINAMICA PREȚURI