Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PORUMB BOABE DESTUL DE COSTISITOR

În această perioadă, porumbul este foarte solicitat pe piața din Hîncești, acesta fiind comercializat la un preț destul de majorat.

Un kilogram de porumb este vândut cu 4,00 - 4,50 lei/kg, atât cu kg cât și cu sacul.

Foarte puțini producători autohtoni comercializează porumb boabe, dat fiind faptul că cea mai mare cantitate este comercializată de către intermediarii care îl aduc de la diferite depozite sau baze angro.

Comparativ cu anul 2015, perioada când prețul de comercializare a porumbului era de 3,00 – 3,20 lei/kg, în anul 2016 porumbul se comercializează cu 10% mai scump per kg.

Studiind prețul de comercializare a porumbului din România, în județele Galați, Salaj, Vaslui sau Brăila, porumbul boabe are un preț de la 0,60 RON/kg până la 1,00 RON/kg. Așadar, prețul în țara vecină este mai mare cu 10 - 15% în comparație cu prețul de comercializare a porumbului din Hîncești.

Producătorii ne vorbesc că prețul la porumb nu se va micșora, asta și în legătură cu ploile abundente care în multe localități au inundat mari suprafețe de porumb, mai apoi seceta cu temperaturile foarte înalte tot au dus la diminuarea cantității de porumb care se așteaptă în unele zone din acest an.

Sursa: AGROinform, Hîncești

DINAMICA PREȚURI