Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PIAȚA POMUȘOARELOR LA UNGHENI

Anul acesta se caracterizează prin recolte mari la pomușoare. Pe piața din Ungheni sunt expuse spre comercializare cantități mari de zmeură, coacăză neagră și roșie, căpșună, dar și agriș.

Comercializează preponderent producători din raioanele Ungheni și Călărași, dar și persoane care cresc pomușoare pe loturile de lângă casă. Pomușoarele arată calitativ și sunt ambalate în lădițe de plastic și carton.

Coacăza neagră se vinde la un preț mediu de 35,00 lei/kg, față de 50,00 lei/kg în perioada similară a anului precedent. Prețul de realizare a coacăzei roșii este de 25,00 lei/kg, la nivelul anului trecut. Prețul zmeurei, la fel este la nivelul anului precedent – 25,00 lei/kg. Căpșunele se vând cu 20,00 lei/kg față de 30,00 lei/kg cât costau anul trecut. Agrișul se vinde cu 40,00 lei/kg, la moment este cel mai mare preț pentru aceste pomușoare.

Pe piețele din Cahul, Chișinău și Edineț sunt prezente doar coacăza neagră și zmeură. Pe piața din Cahul prețul la zmeură este identic celui de la Ungheni, iar pe piețele din Edineț și Chișinău prețul este mai mic cu 5,00 și respectiv 3,00 lei/kg.

Prețuri mai mici la coacăză neagră față de piața din Ungheni pe piețele monitorizate: la Cahul cu 5,00 lei mai puțin, la Chișinău cu 10,00 lei și la Edineț cu 9,00 lei/kg.

Sursa: AGROinform, Ungheni

DINAMICA PREȚURI