
Ciupercile pot fi găsite sub diverse forme în piețe
sau supermarket-uri, proaspete, semipreparate, congelate, feliate, marinate,
etc. Prețurile sunt diferite, în dependență de perioada când acestea sunt
cumpărate.
Potrivit cumpărătorilor de la piața din Drochia,
micii producători de ciuperci profită de perioada postului și ridică
intenționat prețul pentru acest produs. Dacă la începutul lunii un kilogram de
ciuperci costa la piață între 20,00 și 25,00 de lei, acum prețul poate să
ajungă și până la 30 de lei kilogram, în dependență de calitatea lor. Prețul
ciupercilor Champignon vândute la piață s-a majorat cu aproximativ 2 lei per
kilogram.
Comercianții susțin că prețul este în continuă creștere, dar nu una mare, deoarece se tem că nu vor avea cumpărători din cauza
crizei și nu-și vor putea realiza producția.
Ciupercile au făcut parte din hrana omului încă din
cele mai vechi timpuri, la început în stare proaspătă şi după descoperirea
focului - coapte sau fierte.
Sursa: AGROinform, Drochia