Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Loturi mari de pomușoare pe piața din Ungheni

Zilele acestea pe piața din Ungheni se comercializează loturi mari de coacăză roșie și neagră dar și zmeură. Chiar și cu seceta din acest an, pomușoare sunt multe și de calitate bună. Comercializează mai mult producători de pomușoare din raionul Soroca și producători mici din Ungheni.

Prețurile de comercializare a pomușoarelor sunt la nivelul anului precedent. Coacăza neagră se vinde cu 40 - 45 lei/kg, coacăza roșie și zmeura cu 20 - 25 lei/kg. Datorită valorii alimentare și terapeutice a fructelor, pomușoarele sunt întrebate pe piață mai mult pentru conservare. Producătorii din Soroca susțin că la Ungheni pomușoarele se vând mai bine și la un preț mai mare.

Conform sursei www.fresh-market.ru, pe piețele din Ucraina prețurile la coacăză neagră sunt mai mici ca anul trecut cu 42% (0,71 - 0,99 Euro/kg anul acesta față de 1,23 - 1,85 Euro/kg anul trecut). Prețul la zmeură este de 1,17 - 1,56 Euro/kg față de 1,14 - 2,43 Euro/kg anul trecut. Pe piețele din Polonia zmeura se vinde cu 0,97 - 1,21 Euro/kg.

Sursa: AGROinform, Ungheni

DINAMICA PREȚURI