Duminică, piața din Ungheni a fost
inundată cu diferite tipuri de carne, începând cu cea de porcine și terminând cu cea
de iepure și nutrie. Comercializau preponderent intermediarii, printre care
erau și câțiva producători. Miei și păsări vindeau doar producătorii.
De la începutul Postului Mare
volumul de carne pe piață nu era foarte mare, cumpărători erau puțini și prețurile erau mai
mici. Duminică prețurile la carne s-au majorat brusc. Fileul de porcine oscila
între 75,00 - 85,00 lei/kg; piciorușele – 45,00 - 55,00 lei/kg; costița și
carnea de la burtă – 60,00 - 70,00 lei/kg. Prețul la carnea de bovine oscila
între 80,00 - 90,00 lei/kg; carnea de iepure și nutrie se vindea la un preț de
100,00 - 120,00 lei/kg. Mieii se comercializau la un preț cuprins între 60,00 -
75,00 lei/kg în dependență de mărime, greutate.
Cumpărători au fost mulți, dar
cantitatea de carne comercializată a fost mică, deoarece veniturile
consumatorilor nu prea corespund prețurilor de piață.
Sursa: AGROinform, Ungheni