Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Preţurile de comercializare la varză sunt în creştere

Piaţa din Bălţi continuă să fie inundată cu loturi mari de varză albă. Totuşi, spre bucuria producătorilor, preţurile de comercializare au continuat să crească. Conform producătorilor prezenţi pe piaţă, preţurile actuale, le permit  să acopere o mare parte din cheltuielile efectuate.

Conform monitorizării, preţul de comercializare a oscilat în intervalul de la 3,00 până la 5,00 lei/kg. Majoritatea producătorilor îşi vând producţia la preţul între 3,00 și 4,00 lei/kg. În comparaţie cu săptămâna precedentă, valoarea preţului mediu a crescut cu 81%, iar faţă de prima decadă a lunii curente a crescut de 2,1 ori. Comparativ cu perioada similară a anului 2013, s-a înregistrat o creştere a preţului de 3,1 ori. În luna curentă, în urma îngheţurilor din ultima perioadă, a crescut cererea consumătorilor față de acest produs.

Comparativ cu săptămâna precedentă, au crescut preţurile de comercializare a varzei şi pe pieţile monitorizate. Astfel, la Edineţ şi Chişinău valoarea a preţului mediu a crescut cu 1,00 lei/kg, iar la Ungheni preţul a ramas indentic cu cel din saptămâna precedentă. Sursa: AGROinform, Falesti

DINAMICA PREȚURI