Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

În R. Moldova a fost finalizată prima etapă a unui proiect în agricultură susținut de Banca Mondială

Prima etapă a Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) s-a încheiat după zece ani de activități care au asigurat o prezență mai competitivă a produselor agricole moldovenești pe piețele internaționale, transmite MOLDPRES.

Până în prezent, cu suportul Proiectului MAC-P au fost realizate investiții importante în modernizarea sistemului național de siguranță a alimentelor, fiind armonizată legislația națională din domeniu cu normele Uniunii Europene. Totodată, au fost fortificate laboratoarele de testare a sănătății plantelor și a calității produselor alimentare, a fost construită rețeaua punctelor de inspecție la frontieră și elaborate sisteme informaționale importante pentru Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor. 

„Reușitele Proiectului MAC-P sunt de apreciat. Grație suportului oferit de Banca Mondială a fost asigurată siguranța alimentară a țării, au fost modernizate laboratoarele și încurajată asocierea producătorilor agricoli. Investițiile efectuate asigură competitivitatea produselor autohtone. Sper că vom avea o conlucrare fructuoasă în continuare și vom reuși să atragem investiții și în alte segmente ale agriculturii, îndeosebi în sectorul zootehnic și irigare”, a estimat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.  

Prima etapă a Proiectului a fost implementată în perioada 2012-2022 și a avut un buget total de peste 62 milioane de dolari. De la lansarea proiectului și până în prezent, Guvernul Republicii Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare au semnat trei acorduri de finanțare adițională pentru Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova.

Sursa: MOLDPRES

DINAMICA PREȚURI