Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

În noul sezon, recolta de struguri de masă se prognozează a fi una ridicată

Potrivit experților din cadrul Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Struguri, în momentul de față starea podgoriilor permite prognozarea unei recolte foarte bune de struguri de masă - mai mare de 100.000 de tone.

Comparativ cu situația de anul trecut, când volumul recoltei s-a apropiat de aproximativ 100.000 de tone, situația pe plantații în acest an este mai bună. Chiar şi pe acele plantatii în care nu s-au efectuat stropiri cu pesticide, riscul răspândirii făinării şi putregaiului cenuşiu este încă unul minim. Anul trecut viticultorii se confruntau cu aceste boli deja în perioada de înflorire.

În a doua jumătate a primăverii și începutul verii acestui an, vremea a fost foarte favorabilă pentru dezvoltarea strugurilor: nu au fost înregistrate precipitații abundente, dar nici temperaturi extrem de scăzute sau ridicate. Strugurii din soiurile de masă timpurii au înflorit destul de bine. Chiar și în podgoriile cu soiul „Moldova”, peste 10% din inflorescențe s-au deschis deja. Toţi aceşti factori permit prognozarea unei maturări puțin mai devreme a strugurilor.

Sursa: EastFruit

DINAMICA PREȚURI