Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

​Unul din cei mai importanţi producători de fructe din Moldova a instalat o linie de împachetare flow pack

În luna mai, a fost instalată și pusă în funcțiune o linie pentru ambalarea fructelor și strugurilor de masă în tăvi-caserole și pungi de plastic flow pack, la una dintre cele mai mari întreprinderi horticole din Moldova - Codru ST. Capacitatea liniei de împachetare este de aproximativ 60 de pungi pe minut.

Compania Codru ST deţine aproximativ 300 de hectare de livezi intensive, un frigider pentru 5 mii tone de producţie şi o linie de sortare și ambalare. Merele Codru ST împachetate flow pack au apărut deja în vânzare într-unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Chișinău. În acest moment, compania negociază cu potențiali cumpărători în vederea livrărilor semnificative de fructe împachetate flow pack către Uniunea Europeană.

                                                          

Aceasta este a treia linie de ambalare instalată în centrele post-recoltare ale întreprinderilor agricole din Moldova. Anterior, EastFruit a raportat că, în toamna anului trecut, întreprinderea Ionex-Trans (satul Costești, raionul Ialoveni) a fost prima dintre întreprinderile agricole din Moldova care a achiziționat și a început să utilizeze o linie pentru ambalarea propriilor produse în pachete de tip flow pack.

Mai mult ca atât, doar câteva companii comerciale deţin linii de ambalare similare în ţară. Până de curând, au fost ambalate fructe sâmburoase, struguri și legume importate (cartofi, castraveți, ridichi, salată și ierburi) în pachete cu flow pack.

Sursa: EastFruit

DINAMICA PREȚURI