Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

LISTA COMPANIILOR CARE EXPORTĂ ÎN RUSIA VA FI EXTINSĂ

În ziua de 3 iulie, în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, s-a discutat despre modalitatea de extindere a Listei companiilor moldovenești, care exportă fructe din R. Moldova în Federația Rusă.

 Subiectul a fost abordat de către Ela Malai, director general interimar al ANSA și Alexandru Slusari, vicepreşedintele Parlamentului.

În cadrul ședinței a fost prezentată informația privind acțiunile întreprinse de către ANSA din anul 2013 până în prezent referitor la dialogul  și cooperarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor cu Serviciul Federal de Supravegherea Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) în scopul livrării producției vegetale moldovenești pe piața rusă.

În urma întâlnirii s-a decis să fie restabilit procesul de identificare și evaluare a solicitanților de a exporta fructele moldovenești în Federația Rusă.

Propunerile  de extindere a Listei exportatorilor actualizate, în mod repetat și în scurt timp, urmează să fie  prezentate părții ruse.

Potrivit lui Alexandru Slusari, în anul 2019, din 123 de companii cu dreptul de a efectua exportul producției pomicole în Federația Rusă doar 37 au exportat-o. Totodată, sute de întreprinderi-producători cu livezi și infrastructura modernă mulți ani la rând încearcă să nimerească direct pe piața rusă.

Respectând principiul transparenței în activitate, toate Listele privind exportatorii și producătorii de fructe actuale pot fi accesate și vizualizate pe pagina web al Agenției: http://ansa.gov.md/ro/content/sanatatea-si-protectia-plantelor#tab-0-1

Sursa: ANSA

DINAMICA PREȚURI