Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

DISCUȚII PRIVIND SUBIECTUL PLĂȚILOR DIRECTE ÎN AGRICULTURĂ

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a reunit de curând  în ședință membrii asociațiilor de profil din sectorul agricol, pentru a consulta opinia lor cu referire la oportunitățile plăților directe în agricultură, inițiativă ce ar putea fi lansată în premieră în țara noastră. Reuniunea a fost prezidată de Secretarul General de Stat, Iurie Ușurelu.

Astfel, în cadrul discuțiilor, reprezentanții ministerului au vorbit despre cadrul legal, scopul plăților directe, domeniul de aplicare, potențialii beneficiari eligibili, precum și cuantumul plăților directe.

Secretarul General de Stat, Iurie Ușurelu a remarcat faptul că statul ar putea oferi un sprijin financiar nerambursabil agricultorilor, prin Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii, cu scopul de a compensa parțial cheltuielile suportate pentru suprafețele de terenuri cultivate și animalele crescute, în funcție de culturile agricole, suprafața terenurilor lucrate, de speciile și numărul de animale.

În cadrul discuțiilor, ministerul a avut scopul de a consulta opinia membrilor asociațiilor de profil din sectorul agricol despre domeniile de aplicare, condițiile pentru eligibilitate, cuantumul plății, inclusiv, dacă aceste plăți directe ar îndemna producătorii agricoli să investească mai mult în sector. Obiectivul ar fi de a impulsiona dezvoltarea zootehniei din țara noastră, de a majora produsele agricole ecologice și de a dezvolta zonele defavorizate din localitățile țării. Potrivit oficialilor MADRM discuțiile pe acest subiect vor continua.

Sursa: MADRM

DINAMICA PREȚURI